Αυτή την επίκληση του "πραξικοπήματος", μπορεί να την εξηγήσει κάποιος/α που τη συμμερίζεται; [Panadeli, μάλλον για σένα χτυπάει η καμπάνα
] Γιατί εμένα μου θυμίζει το "η Χούντα δεν τελείωσε το '73 [sic]" απ' την ανάποδη.
Πολύ φοβάμαι ότι όλες σου οι απορίες θα λυθούν σε λίγες εβδομάδες. Όταν η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία σκίζει τα ρούχα της ότι το Όχι
δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, και μάλιστα απειλεί με ποινικές κυρώσεις όποιους δηλώνουν το αντίθετο, κάνει, κατά σειρά ή με κάποια άλλη σειρά, τα εξής:
α. βγάλει τη χώρα από το ευρώ
β. κλείσει όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ που την αντιπολιτεύονται
γ. αρχίσει να περνάει το παλαιό πολιτικό προσωπικό από εξεταστικές και κατόπιν προανακριτικές επιτροπές
δ. κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό
Το δ μπορεί κάλλιστα να γίνει πρώτο, αλλά μάλλον θα πρέπει να έχει προηγηθεί τουλάχιστον το β.
Μακάρι να διαψευσθώ. Το εύχομαι με όλη μου τη καρδιά. Αυτή τη στιγμή, επενδύω όλες τις ελπίδες μου να διαψευσθώ στο Ναι.
Αν θέλετε να με ψέξετε για το "συντελέστηκε" που έγραψα παραπάνω, το δέχομαι. Ήταν σχήμα λόγου, και ίσως τα σχήματα λόγου πρέπει να αποφεύγονται στη δεδομένη συγκυρία. Το πραγματικό πραξικόπημα, με τη ζοφερή, άγρια μορφή του, δεν έχει συντελεστεί ακόμα. Έρχεται. Αλλά η απόφαση εκείνη οδηγούσε μάλλον αναπόφευκτα σε αυτό που ζούμε σήμερα, και στο ακόμα χειρότερο που θα ζήσουμε αύριο εφόσον επικρατήσει αυτός ο αριστεροακροδεξιός, ξενοφοβικός, εθνολαϊκιστικός παραλογισμός που έχει συνεπάρει τη χώρα. Ευτυχώς αυτό το κύμα παραλογισμού που έχει ενώσει την παραδοσιακή ανανεωτική αριστερά με τον εθνολαϊκισμό των ΑΝΕΛ και τον απερίφραστο φασισμό της ΧΑ (!!) δείχνει εσχάτως κάποια σημάδια υποχώρησης μπροστά στον προάγγελο της αυριανής πραγματικότητας: τις κλειστές τράπεζες.