- Εκ του κατά Άντερσον τιμίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα.
- Πρόσχωμεν.
Κι εγώ στο Stormwatch σταμάτησα, μέχρι εκείνο έχω όλα τα βινύλια (το This Was βεβαίως βεβαίως και το Living in the Past εισαγωγής, καμάρια μου ακόμα), εκτός από το Warchild και το A Passion Play, που είχα προτιμήσει να τα κάνω... τυρόπιτες στο σχολείο - γιατί, όπως λέει ο Κώστας, τότε τους δίσκους τους παντρευόμασταν, τόσο υψηλό τίμημα είχαν στα μαθητικά μας χρόνια και είχα μείνει νηστικός κάμποσες φορές για να τους αποκτήσω -, επειδή τους είχαν πάρει καλοί φίλοι, τους είχα ακούσει και δεν είχα εντυπωσιαστεί τότε. Άσε που οι φίλοι είχαν κασετόφωνα με δυνατότητα ηχογράφησης από το πικάπ και όποιον δίσκο έπαιρνε ένας τον ακούγαμε μετά όλοι στα κασετοφωνάκια μας
(τους φορητούς ματρακάδες της εποχής, όπως εκείνο στο Stranger Than Paradise του Τζάρμους), αφού τότε το χάι χάι-φάι ήταν σπορ για λίγους κι εκλεκτούς (στην τσέπη). Παρέμπ, ο δεύτερος δίσκος που αγόρασα στη ζωή μου
(ο πρώτος ήταν Μπιτλς) ήταν το Songs from the Wood κι ακόμα ευχαριστώ τον Γιάννη στο δισκάδικο «Απόηχος» στου Ζωγράφου που με έπεισε να το πάρω αντί για το Let's Stick Together του Μπράιαν Φέρι.
Έρμα μου νιάτα, αχάλαγα.
This Was Jethro Tull -
Dharma for One
ΥΓ 1, ορθογραφικό: Για το Ιοθόρ ή Ιοθώρ δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω, βρίσκω όμως πιο πολλά ευρήματα με ωμέγα από σχετικούς ιστότοπους. Ευχαριστώ, Εαρίωνα, για τον Ραγουήλ που δεν ήξερα.
Iωάννης Ρονάλδος Ραγουήλ Τολκιένης; Νάις!
ΥΓ 2, λεξινηματικό: Σας παρακαλώ, αφήστε τα περί καταπατήσεων και κατάχρησης, το νήμα αυτό είναι για όλους, εφόσον ποστάρουν σχετικά πράγματα, όπως λέει και στο μήνυμα που συνόδευε τα νηματανοίξια. Άλλωστε, ο τίτλος «Δαι μουσικές» δεν είναι μόνο από τον Δαιμάνο
(Δαεμάνο καλύτερα, λεωγωτώρα), είναι κυρίως από το δαίομαι, οπότε εδώ και μοιράζουμε και μοιραζόμαστε τη μούσα και το dharma, όπως παντού στη Λεξιλογία. Κι αν δεν φτάνει αυτό, διά της παρούσης παραχωρώ διά παντός ελευθέρας στους παρόντες τζεθροταλιστές. Να μην είμαι και κούκος μοναχός δωμέσα. :)
Serenade to a Cuckoo (Roland Kirk) - Jethro Tull