Καλημέρα. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να απαλλάξεις και πολλούς δημοσιογράφους λόγω βλακείας.
O δημοσιογράφος από τη φωνή δεν έμοιαζε 19 ετών.
Επίσης, δεν είμαι εγώ που απαλλάσσω, ανέφερα πιο πάνω το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας που υπάρχει στη νομοθεσία (και που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση των σατανιστών, αν θυμάσαι, για μείωση της ποινής της κοπέλλας που από συνεργία σε φόνο και άλλα πολλά, τελικά αποφυλακίστηκε στα εφτά- οχτώ χρόνια).
Και τελικά αν τιμωρείται τόσο αυστηρά αυτός, πως θα πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος που κάνει χειρότερα;
Τα άρθρα που στείλατε κι εσύ νίκελ κι η Άλεξ, δεν με ικανοποιούν ιδιαίτερα, αλλά στα σχόλια ενό διάβασα το ακόλουθο:
Πριν από σαράντα χρόνια, δεν είχα πάει φαντάρος, ξενοδοχοϋπάλληλος σε μπαρ ξενοδοχείου της Πλάκας και φανατικός σκιτσογράφος, έκανα το χαρακτηριστικό σκίτσο του... Χίτλερ και το έδειξα με καμάρι σε ένα Άγγλο τουρίστα. Η αντίδρασή του μου έκανε τόση εντύπωση που σκέφτηκα πάρα πολύ. Κραυγαλέα άγνοια εκ μέρους μου που ακόμα με εκπλήσσει.
Αυτή είναι νομίζω η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στην Ελλάδα.
Όπως και για το ντοκυμανταίρ με τον πολιτευτή τις προάλλες, που δείχνει κάτι μεσήλικες να λένε τερατώδη πράγματα, αυτά που λένε είναι λίγο πιο βαριά από αυτά που ακούγονται κάθε μέρα από απλούς ανθρώπους που δεν ταυτίζονται ιδεολογικά με την ακροδεξιά και που δεν θα έδειχναν ρατσισμό στην καθημερινή τους ζωή. Γι'αυτό ένα μέρος της υστερίας μου φαίνεται ξεκάθαρα εισαγόμενο, μια ακόμα περίπτωση που προσπαθούμε να κρίνουμε την ελληνική πραγματικότητα με τα μέτρα που φτιάχτηκαν για να κρίνουν κάποια άλλη κοινωνία.
Στο μεταξύ, ας κοιτάξουμε και σε κανέναν καθρέφτη. Σήμερα είδα ότι στο Φέισμπουκ κάποιοι έφτιαξαν σελίδες που ανακοίνωναν την αυτοκτονία του ποδοσφαιριστή και τον παρότρυναν κλπ κλπ. Αυτός είναι ο αντιρατσισμός μας;
Τέλος, διαφωνώ με τις "δημοκρατικές διαδικασίες". Αποκλεισμός ισόβιος χωρίς να γίνει καμία εξεταστική επιτροπή; Χωρίς να κληθεί σε απολογία; Ελπίζω τουλάχιστον να έχει δικαίωμα ένστασης.