Η οδύσσεια με το ΦΠΑ συνεχίζεται. Κάνω την υποβολή όμορφα κι ωραία, και βγάζει ταυτότητα οφειλής (επιβεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ), με ημερομηνία 8/7 και με καταβολή σε δύο δόσεις χωρίς να έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τους όρους πληρωμής και να επιλέξω εφάπαξ πληρωμή. Οκ ως εδώ, κάνω την πληρωμή της πρώτης δόσης. Βλέπω στην προσωπική πληροφόρηση ότι δεν έχει περάσει εννοείται ούτε η πληρωμή, αλλά ούτε και έχει ενημερωθεί η κατάσταση των οφειλών εκτός ρύθμισης. Ε, οκ, λέω, θέλει τον χρόνο του. Ανοίγω σήμερα, και βλέπω ότι έχει ενημερωθεί μεν η κατάσταση των οφειλών εκτός ρύθμισης στην προσωπική πληροφόρηση, αλλά δεν έχει περάσει στο σύστημα η πληρωμή, και το χειρότερο είναι ότι η ταυτότητα πληρωμής είναι διαφορετική (και με άλλη ημερομηνία, 10/7) από αυτήν που μου είχε βγάλει το σύστημα με την υποβολή της φόρμας ΦΠΑ. Και το ωραιότερο ποιο είναι; Αν πας στην εφαρμογή ΦΠΑ και ανοίξεις την περιοδική β τριμήνου του 2015, βλέπεις ότι έχει υποβληθεί η δήλωση και την αρχική ταυτότητα οφειλής! Δηλαδή το σύστημα έχει εκδόσει 2 ταυτότητες για την ίδια οφειλή και δεν έχω ιδέα αν αναγνωρίσει την πληρωμή μου. Μίλησα με δικό μου άτομο που εργάζεται μέσα στην τοπική ΔΟΥ και μου είπε να περιμένω μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας γιατί με το μπάχαλο που γίνεται το σύστημα αργεί να αναγνωρίσει τις πληρωμές. Και επίσης ότι μπορούμε, καθώς οι τράπεζες είναι κλειστές, να κάνουμε συναλλαγές στις ΔΟΥ με τις χρεωστικές μας κάρτες χωρίς μετρητά για την εξόφληση των υποχρεώσεών μας και ότι ίσως με τον χαμό που γίνεται τώρα να είναι πιο ασφαλείς οι συναλλαγές μας γιατί μας δίνουν κατευθείαν το διπλότυπο από την εφορία ότι ξοφλήσαμε. Όμορφα...