Απλοποιείται η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά (;)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σε μια εκδήλωση όπου δεν είσαι υποχρεωμένος να πας, αλλά πας μόνο επειδή συμμετέχεις στη χαρά των άλλων, συμφωνώ ότι η επίδειξη της δυσφορίας με τέτοιον τρόπο είναι στην ουσία επίδειξη αφόρητης ανωριμότητας και ανοησίας. Ας καθόταν σπίτι του, δεν νομίζω να έπαιρναν απουσίες στην εκκλησία. Τέτοια συμπεριφορά μάλλον μοιάζει σαν να φωνάζει, "προσέξτε με, γιατί δεν μου δίνετε λίγη σημασία κι εμένα;"
 

crystal

Moderator
Βέβαια, μπορεί απλώς πριν λίγο να είχε δει ό,τι πάνω κάτω βλέπω τώρα στο Μέγκα: παπάδες να πετάνε βολές εναντίον πεθαμένων που πριν μερικά χρόνια έγλειφαν, τη νυφίτσα (λέγε με Άνθιμο) με το all time classic χριστιανικό χαμόγελο και τον Άδωνη να σκούζει.
Αναρωτιέμαι αν ο Πρετεντέρης απεργάζεται σκοτεινά σχέδια κατά της Εκκλησίας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι τους έβγαλε όλους μαζί τέτοια μέρα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πώς το λέει η (νυν) υπογραφή σου; «Η πίστη σας προωθείται».
 

crystal

Moderator
Δράμα. Σήμα πουθενά.

67% των Ελλήνων κατά της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. 34% υπέρ. Μπαινοβγαίνει κι ο Δαρβίνος στην κουβέντα. Να δεις που μας διαβάζουν. :Ρ
 
Αν του προκαλεί δυσφορία τότε γιατί δεν κάθισε στο σπίτι του; Θα μπορούσε είτε να έρθει αργότερα είτε να εξηγήσει σ' αυτούς που τον κάλεσαν ότι για ιδεολογικούς λόγους δεν θα μπορέσει να έρθει. Το να πας και να καθίσεις απ' έξω για να κάνεις επίδειξη της δυσφορίας που σου προκαλεί ο θρησκευτικός γάμος είναι ανοησία.
Παρ' τον στο γάμο σου να σου πεί "βγες έξω από την εκκλησία να σου πω τις ευχές μου". :)
 
Σωστά, πριν δούμε αυτό όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τις αμέσως προηγούμενες εξελίξεις, δηλαδή:

Την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Λοβέρδος αμέσως μετά τις εκλογές και πριν παραδώσει το Υπουργείο (ένα κείμενο καρμπόν από επιστολη του συλλόγου θεολόγων την οποία δεν εχω πρόχειρη αυτή τη στιγμή), και

Τις δηλώσεις Κουράκη σχετικά με την εγκύκλιο αυτή.

Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο, ιδού και το δελτίο τύπου της Ένωσης Αθέων επί του θέματος με συνημμένη επιστολή προς τον νέο Υπουργό.
 
Top