Rogne, νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι. Δεν ψάχνουμε τον αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν τα υπόλοιπα που λες - έλεος, σε λίγο θα μας πεις ότι είμαστε και με τους εργοδότες που αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους!
Όμως πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, αντί να δικαιολογείται η αντισυναδελφική αυτή πρακτική, δεν γίνονται άλλα βήματα. Ενδεικτικά, να εκπαιδευτούν τα μέλη του συλλόγου α) για το ποιες τιμές μπορούν στ' αλήθεια να σε συντηρήσουν και ποιες τιμές είναι τιμές πείνας, β) για το ότι πρέπει να υπογράφουν πάντα συμβάσεις, γ) για το ότι πρέπει να είναι εντάξει στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δ) για το ότι δεν πρέπει να ρίχνουν τις τιμές τόσο πολύ ώστε να δυσκολευόμαστε όλοι να βρούμε δουλειά κλπ.
Αν κανείς μεταφραστής δεν δεχόταν να δουλέψει με εξευτελιστικές τιμές, δεν θα υπήρχαν εξευτελιστικές τιμές. Και ναι μεν καταλαβαίνω ότι κανείς μπροστά στην επιβίωσή του μπορεί να δουλεύει με ελάχιστα χρήματα, όμως ο εκάστοτε σύλλογος έχει ερευνήσει τι γίνεται στην περίπτωση μεταφραστών που παγίως, σε όλη τους την καριέρα, αρνούνται να ανοίξουν βιβλία επειδή «δεν ξέρουν αν θα βγάλουν αρκετά λεφτά για να πληρώσουν»;
Και δεν πρόκειται περί κακιασμένης εξυπνάδας αυτό που έγραψα - απλώς προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο κατακρίνονται οι απεργοσπάστες στις κάθε λογής απεργίες, αλλά όχι οι απεργοσπαστικές πρακτικές αυτού του είδους. Αν δεν θέλεις να το συζητήσουμε, καλώς -αν και έχω ρωτήσει εδώ και μήνες χωρίς να πάρω απάντηση. Αλλά μην μου την πέφτεις με προσωπικές επιθέσεις.