Αναπόφευκτα ανοίγει πάλι η συζήτηση για τη θανατική ποινή

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Νεκρός βρέθηκε στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που δολοφόνησε τις προάλλες τον υπαρχιφύλακα. Είχε μεταφερθεί στη Νιγρίτα Σερρών. (Google)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εκατοντάδες θανατοποινίτες στις ΗΠΑ ήταν αθώοι, σύμφωνα με έρευνα

[...]

Το περίεργο είναι ότι, όσο περισσότερο διατηρείται η θανατική ποινή, τόσο πιθανότερο είναι να αθωωθεί τελικά ο κατάδικος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει επειδή οι δικαστικές αρχές, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν άδικες εκτελέσεις, δίνουν στους θανατοποινίτες καλύτερη πρόσβαση σε νομική εκπροσώπηση και διαθέτουν περισσότερους πόρους σε τέτοιες υποθέσεις.

Το παράδοξο που αναδεικνύεται είναι ότι η μετατροπή της θανατικής ποινής σε ποινή ισόβιας κάθειρξης μειώνει την πιθανότητα αθώωσης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο κατάδικος χάνει την ισχυρή νομική εκπροσώπηση που απολάμβανε ως θανατοποινίτης.
[...]
 
Τραγικό!
Η Πολιτεία της Οκλαχόμα απέτυχε τραγικά να φέρει εις πέρας μια εκτέλεση και αναγκάστηκε να ματαιώσει άλλη μια προγραμματισμένη για χθες, όταν ένα αμφιλεγόμενο καινούργιο κοκτέιλ φαρμάκων δεν επέφερε τον θάνατο, αλλά τον βασανισμό επί ώρα του θανατοποινίτη.
 
Top