Είδα την ερώτηση σε άλλο φόρουμ (wordreference) και μια απόδοση που έχει δοθεί είναι One should have the tools to deal with a given situation.
Δεν θα έβαζα χέρι στη φωτιά για τη σημασία της παροιμίας. Δείτε τα λεξικά:
Αποδόσεις σε δίγλωσσα:
Αν έχει να κάνει με ευθύνες («Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες») υπάρχουν τα:
With great power comes great responsibility.
With power comes responsibility.
Νομίζω ότι χρειάζεται έρευνα για να δούμε πώς χρησιμοποιείται η παροιμία. Εγώ κατάφερα να μπερδευτώ.
Δεν θα έβαζα χέρι στη φωτιά για τη σημασία της παροιμίας. Δείτε τα λεξικά:
όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια αυτός που έχει ευθύνες και προνόμια είναι εκείνος που πρέπει να αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενα προβλήματα (ΛΝΕΓ)
όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια, πριν επιχειρήσω κτ. δύσκολο, πρέπει να έχω εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ΛΚΝ)
όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια, πριν επιχειρήσω κτ. δύσκολο, πρέπει να έχω εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ΛΚΝ)
Αποδόσεις σε δίγλωσσα:
privileges and responsibilities go hand in hand, fame comes at a price: Έχει προβλήματα με το καινούριο πολυτελές του κατάστημα; - E! Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. = "He’s having problems with his classy new store?" "Well, privileges and responsibilities go hand in hand!" (Κοραής)
Much coin much care (Φυτράκη)
Από το γαλλικό:
Qui veut la fin veut les moyens (Κάουφμαν)
περνάω στο:
Much coin much care (Φυτράκη)
Από το γαλλικό:
Qui veut la fin veut les moyens (Κάουφμαν)
περνάω στο:
He who wills the end, wills the means
Oxford Dictionary of Quotations- That most true aphorism, that he who wills the end, wills also the means. [1692 R. South Twelve Sermons 497]
- We won a Trafalgar‥ because we not only meant to win, but knew how to win—because we understood‥the maxim, ‘He who wills the end wills the means.’ [1910 Spectator 29 Oct. 677]
- I could offer a text‥from Aneurin Bevan: ‘It's no good willing the end unless you're also ready to will the means.’ [1980 Listener 13 Mar. 332]
Αν έχει να κάνει με ευθύνες («Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες») υπάρχουν τα:
With great power comes great responsibility.
With power comes responsibility.
Νομίζω ότι χρειάζεται έρευνα για να δούμε πώς χρησιμοποιείται η παροιμία. Εγώ κατάφερα να μπερδευτώ.