Καλώς την (την ενότητα) κι ας άργησε. Εκεί που είχαμε μόνο τα ενδιαφέροντα που μας έστελναν οι φίλοι στο προσωπικό μας ταχυδρομικό κουτί, ας προσθέσουμε κι αυτή την ενότητα. Είναι βέβαια χιλιάδες τα ενδιαφέροντα πράγματα που βρίσκεις στο Facebook και που θα άξιζε να διασώζονται εδώ, ιδίως τα γλωσσικά, πριν θαφτούν στον φατσομπουκικό λαβύρινθο τόσο που δεν θα τα ξαναβρείς ποτέ, όσο κι αν ψάξεις στο Google. Ό,τι προαιρείστε, λοιπόν, ό,τι σας εντυπωσιάζει.
Το παρακάτω κείμενο έχει σαφώς πολιτική χροιά και αντλεί την έμπνευσή του από τη μνημειώδη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «Το σύστημα εξουσίας της ΝΔ χρησιμοποιούσε ως “δούρειο ίππο” την κ. Καϊλή» και τη σχετική συζήτηση που η δήλωση προκάλεσε στα ΜΚΔ. Εμένα το κείμενο με εντυπωσίασε για την εύστοχη χρήση ονομάτων από την πρόσφατη πολιτική ιστορία μας. Με έπιασε μια νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας έχουν χαρίσει αυτοί οι άνθρωποι...
Πηγή: https://www.facebook.com/sotiris.ch...jR2YN8hY56QFGZcFrYHnvgnzr9UQw32sp4rtfMXnhkAWl
Το παρακάτω κείμενο έχει σαφώς πολιτική χροιά και αντλεί την έμπνευσή του από τη μνημειώδη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «Το σύστημα εξουσίας της ΝΔ χρησιμοποιούσε ως “δούρειο ίππο” την κ. Καϊλή» και τη σχετική συζήτηση που η δήλωση προκάλεσε στα ΜΚΔ. Εμένα το κείμενο με εντυπωσίασε για την εύστοχη χρήση ονομάτων από την πρόσφατη πολιτική ιστορία μας. Με έπιασε μια νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας έχουν χαρίσει αυτοί οι άνθρωποι...
«Την Εύα τη γνώρισα το 1996 σε ένα χορό της ΔΑΠ, όπου με είχαν καλέσει σαν παλιό μέλος. Δροσερή, ευειδής, καλλιεργημένη, φιλελεύθερη.
Μιλήσαμε πολλή ώρα για το Φον Μίζες και την Άυν Ραντ. Είχε αποστηθίσει ολόκληρες σελίδες από το «Ο Άτλας επαναστάτησε». Πήγαμε για πρωινό στο Βυζαντινό του Χίλτον, όπου μου ανέλυσε τις θέσεις του Φρίντμαν για τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης…
Ομολογουμένως γοητεύτηκα από το πνεύμα και τη φιλελεύθερη σκέψη της που παρέπεμπε στη Μάργκαρετ Θάτσερ κατά την απεργία των ανθρακωρύχων. Το ερώτημα ήταν, μια τόσο έξυπνη κοπέλα, μήπως έπρεπε να τη στείλουμε στο ΠΑΣΟΚ να το παίζει Νιλ Κίνοκ και να έρθει μετά μεταγραφή μαζί με τους ψηφοφόρους της;;; Σατανικό, όμως ευφυές…
Η ίδια το απέκλεισε σαν ενδεχόμενο. Τι δουλειά είχε δίπλα σε κρατιστές που δεν είχαν διαβάσει ποτέ Χάγιεκ;;;!!! Δεν την πίεσα, την άφησα να το σκεφτεί. Άλλωστε ο σκοπός ήταν ιερός…
Μετά από λίγες μέρες, απάντησε θετικά. Όχι όμως στους προεδρικούς. Το ξεκαθάρισε. Αν μείνω, μου είπε, μισή ώρα στο ίδιο δωμάτιο με τον Κοτσακά, τον Κουλούρη και τον Τζουμάκα, θα αυτοκτονήσω. Το θεώρησα λογικό. Θα εντασσόταν στους εκσυγχρονιστές. Τη φέραμε σε επαφή με τον Βούγια, που ήταν τότε ο σύνδεσμός μας στο Κίνημα…
Όπως το είχα προβλέψει, η Εύα τους ξεγέλασε όλους. Μιλούσε για τον σοσιαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη καλύτερα και από τον Βουνάτσο σε προσυνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στα στελέχη της «Εξόρμησης». Μόνο στο μούσι διαφέρανε…
Γρήγορα ανέβαινε τα σκαλιά της ιεραρχίας. Βοηθούσε και η Νόρα Κατσέλη, που ήταν ο άλλος βασικός μας σύνδεσμος. Μπήκε στη Βουλή, όμως το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και το υποκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρατήρησε ένα πονηρό βλέμμα στη ματιά μου και μου είπε: «Ξέχνα το… εγώ στο ίδιο τραπέζι με τη Φωτίου και τον Σκουρλέτη δεν κάθομαι. Καλύτερα να αρχίσω να λέω για λυκοσυμμαχίες με τον Παφίλη». Ήταν αμετάπειστη. Αναγκαστικά στείλαμε την Τζάκρη, αλλά δεν ήταν το ίδιο…
Με το ΠΑΣΟΚ να χαροπαλεύει, η Ευρωβουλή φάνηκε σαν ιδανική λύση. Θα εισχωρούσε σε ολόκληρη την ευρωσοσιαλιστική ομάδα!!! «Δεν αντέχω άλλο», μου εκμυστηρεύτηκε, «πότε θα επιστρέψω να εκφραστώ επιτέλους ελεύθερα; Να αναλύσω σε όλη την κοινωνία την Ρεϊγκανική πολιτική για τους φόρους;». Είχε δίκιο. Της ζητάγαμε πολλά…
Δύο θητείες μόνο, της υποσχέθηκα. Να προλάβεις τουλάχιστον να τους διαβρώσεις τόσο ώστε να σε κάνουν αντιπρόεδρο. Το 2024 επιστρέφεις και θα βάλω 25 χιλ. νεοδημοκράτες να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο…
Όλα πήγαιναν όπως τα είχαμε σχεδιάσει ώσπου….»
Απόσπασμα από το κρυφό ημερολόγιο γαλάζιου στελέχους, σελ. 127-128….
Πηγή: https://www.facebook.com/sotiris.ch...jR2YN8hY56QFGZcFrYHnvgnzr9UQw32sp4rtfMXnhkAWl