StellaP
¥
Οι λαχανίδες ή παραπούλια βλασταίνουν στον σκληρό και χοντρό κορμό του λάχανου αφού αυτό κοπεί.
Είναι πράσινα φύλλα πιο σκούρα από τα φύλλα του λάχανου ενώ μερικές φορές στον ίδιο κορμό βλασταίνουν και μικρά λάχανα (όχι τόσο μικρά όσο των Βρυξελλών). Είναι πολύ πιο νόστιμα από το ίδιο το λάχανο και ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια στις λαϊκές αγορές οι μανάβηδες τα έδιναν τσάμπα, τώρα είναι πιο ακριβά από το λάχανο, δηλ.1 ευρώ το κιλό οι λαχανίδες και 30 λεπτά το κιλό το λάχανο. Η εξήγηση είναι ότι θέλουν ώρα για να μαζευτούν. Είναι επομένως παραβλάσταρα όπως ανέφερε ο Νίκελ στην αρχική του ανάρτηση.
Μαγειρεύονται σκέτα και σερβίρονται με λαδολέμονο, γιαχνί με ντομάτα ενώ πολύ συνηθισμένη συνταγή είναι τα φασόλια με λαχανίδες.
Η συνταγή του ΜΕΓΚΑ που συστήνει ο ΔΡ είναι καταπληκτική, την έχω μαγειρέψει.
Είναι πράσινα φύλλα πιο σκούρα από τα φύλλα του λάχανου ενώ μερικές φορές στον ίδιο κορμό βλασταίνουν και μικρά λάχανα (όχι τόσο μικρά όσο των Βρυξελλών). Είναι πολύ πιο νόστιμα από το ίδιο το λάχανο και ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια στις λαϊκές αγορές οι μανάβηδες τα έδιναν τσάμπα, τώρα είναι πιο ακριβά από το λάχανο, δηλ.1 ευρώ το κιλό οι λαχανίδες και 30 λεπτά το κιλό το λάχανο. Η εξήγηση είναι ότι θέλουν ώρα για να μαζευτούν. Είναι επομένως παραβλάσταρα όπως ανέφερε ο Νίκελ στην αρχική του ανάρτηση.
Μαγειρεύονται σκέτα και σερβίρονται με λαδολέμονο, γιαχνί με ντομάτα ενώ πολύ συνηθισμένη συνταγή είναι τα φασόλια με λαχανίδες.
Η συνταγή του ΜΕΓΚΑ που συστήνει ο ΔΡ είναι καταπληκτική, την έχω μαγειρέψει.