Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο όρος είναι φρέσκος, απευθείας απ' το καφεκοπτείο...
Κάτι εκλεκτός και διαλεχτός μοιάζουν μισοκαπαρωμένα από παλιές διαφημίσεις κοινών θνητών καφέδων, οπότε λογικά πάμε σε τίποτα καφές ανώτερης ποιότητας... Αλλά η αίσθησή μου είναι ότι η "πιάτσα" ήδη το μαρκετάρει αμετάφραστο...
Αυτό. Ενίοτε μεταγραμμένο ως «σπέσιαλτι»...το οποίο, θαρρώ, όπως και το «σπέσιαλ», ήδη βρίσκεται στη γλώσσα μας. (Τουλάχιστον στους τομείς της γαστρονομίας και του καφέ.)