Το μενού του δείπνου του Thessaloniki Summit περιλαμβάνει:
Πρώτο πιάτο: Σεβίτσε με μυλοκόπι, σάλτσα γιούζου, παπαρουνόσπορο και γαλάκτωμα μανταρίνι
Κυρίως πιάτο: Χοιρινό φιλέτο με μους καπνιστής λευκής μελιτζάνας, σπαράγγια, ντοματίνια και σάλτσα τσάτνεϊ σύκου
Επιδόρπιο: Ντακουάζ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας
http://www.iefimerida.gr/news/36760...i-ntakoyaz-sokolatas-menoy-gia-ton-tsipra-sti
Πρώτο πιάτο: Σεβίτσε με μυλοκόπι, σάλτσα γιούζου, παπαρουνόσπορο και γαλάκτωμα μανταρίνι
Κυρίως πιάτο: Χοιρινό φιλέτο με μους καπνιστής λευκής μελιτζάνας, σπαράγγια, ντοματίνια και σάλτσα τσάτνεϊ σύκου
Επιδόρπιο: Ντακουάζ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας
http://www.iefimerida.gr/news/36760...i-ntakoyaz-sokolatas-menoy-gia-ton-tsipra-sti
Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τις εξεζητημένες επιλογές (ή το εξεζητημένο λεξιλόγιο) του παραπάνω δείπνου, ας εμπλουτίσουμε τις γαστρονομικές μας γνώσεις, έστω μόνο λεξιλογικά:
σεβίτσε, ωμό ψάρι «ψημένο» σε χυμό εσπεριδοειδών. Προέλευση: η Λατινική Αμερική. Το όνομα από το ισπανικό ceviche, με άγνωστη ετυμολογία.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ceviche#Etymology
γιούζου, γιαπωνέζικο γκρέιπφρουτ. Yuzu στην αγγλική μεταγραφή.
https://en.wikipedia.org/wiki/Citrus_junos
τσάτνεϊ, πικάντικο άρτυμα ινδικής προέλευσης που παρασκευάζεται από φρούτα ή λαχανικά με ξίδι, μπαχαρικά και ζάχαρη. Στα αγγλικά, chutney, από ινδικό chatni.
ντακουάζ, ελαφρό γλύκισμα από στρώσεις μαρέγκας και σαντιγί. Ή κάτι τέτοιο. Από το επίθετο dacquoise για την πόλη Dax της νοτιοδυτικής Γαλλίας