Δεν αποφέρουν αρκετά με βάση τις τιμές που τα εξάγουν και τις τιμές που εισάγουν προϊόντα (που σημαίνει ότι η εσωτερική οικονομία είναι ασθενής) ή/και δεν αποφέρουν αρκετά στους ίδιους τους πολίτες.
Μα αν έχει περάσει το όριο διατήρησής τους τότε (και ορολογικώς) είναι «ληγμένα», τι άλλο;Έχουμε καλύψει ορολογικά αυτή την «περασμένη διατηρησιμότητα», άραγε;
Ο διπλανός γείτονας μου έδωσε, ως ένδειξη εκτίμησης, ένα μαλακό τυρί - επειδή πρόσεξα τον σκύλο του όταν έλειπε (ο γείτονας, όχι ο σκύλος) για διακοπές με την οικογένεια του.
Το τυρί ήταν καλά σφραγισμένo (το περιτύλιγμα είχε και αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό του).
Ποιος ξέρει πόσες ώρες καθόταν στο ζεστό του αυτοκίνητο (αγόρασε το τυρί στον γυρισμό του ταξιδιού), αφού μόλις το άνοιξα, (όχι μπροστά του, βεβαία) μύριζε άσχημα, και το πέταξα αμέσως.
Αν ήταν γαλλικό μαλακό τυρί, μπρι ή καμαμπέρ ας πούμε, θα ήταν λογικό να μυρίζει -- σαν την αρβύλα του φαντάρου π.χ.
Ας θυμηθούμε και το κορσικάνικο τυρί του Αστερίξ.
Αν ήταν γαλλικό μαλακό τυρί, μπρι ή καμαμπέρ ας πούμε, θα ήταν λογικό να μυρίζει -- σαν την αρβύλα του φαντάρου π.χ.
Ας θυμηθούμε και το κορσικάνικο τυρί του Αστερίξ.
Μερικοί από μας ζούσαμε και πριν αρχίσουν να βάζουν ημερομηνίες λήξης πάνω στα τρόφιμα, και ούτε δηλητηριαστήκαμε ούτε πεθάναμε.
Αυτό πάλι που λες ότι μπορεί να αγοράσεις τρόφιμο που δεν έχει λήξει ακόμα και παρόλα αυτά να το βρεις αλλοιωμένο, είναι τόσο σπάνιο που δεν μου συμβαίνει ούτε μια φορά τον χρόνο.
Και κάτι άλλο: οι πελάτες του παραπάνω κυρίου είναι προφανώς ικανοποιημένοι από τη συναλλαγή τους με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Παίρνουν πολύ φτηνότερα κάτι που δεν παρουσιάζει προβλήματα. Αλλιώς δεν θα ξαναπήγαιναν να ψωνίσουν.