Λένε οι διάφοροι τηλεμάγειροι:
Να μελώσει το ριζότο, να μελώσουν τα λαχανικά (φούρνου), να μελώσει η ρεβυθάδα.
Καταλαβαίνω ότι η ρεβυθάδα μελώνει όταν χάσει τα πολλά υγρά και πήζει, το ίδιο και το ρύζι. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πήζουν τα λαχανικά. Προφανώς χάνουν τα υγρά τους, αλλά δεν πήζουν.
Καμιά ιδέα για απόδοση στα αγγλικά; Become tender? Κάτι άλλο;
Να μελώσει το ριζότο, να μελώσουν τα λαχανικά (φούρνου), να μελώσει η ρεβυθάδα.
Καταλαβαίνω ότι η ρεβυθάδα μελώνει όταν χάσει τα πολλά υγρά και πήζει, το ίδιο και το ρύζι. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πήζουν τα λαχανικά. Προφανώς χάνουν τα υγρά τους, αλλά δεν πήζουν.
Καμιά ιδέα για απόδοση στα αγγλικά; Become tender? Κάτι άλλο;