Νεκρός κατά τη διάρκεια (ή συνεπεία;) ελέγχου εισιτηρίων

nickel

Administrator
Staff member
Μόνο από κοντά, Ζαζ, μόνο από κοντά θα τα πούμε αυτά.
 

Zazula

Administrator
Staff member
E ναι, ουσιαστικά κι εγώ αυτό εννοούσα.


ΥΓ Πάντως για το: «Το “συγγνώμη” στη χώρα μας, η πιο δύσκολο να αρθρωθεί λέξη· όσο αδυνατεί στο “ρο” ο Γάλλος, τόσο ο Έλληνας στο “συγγνώμη”», δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο ως φαίνεται: http://www.youtube.com/watch?v=J2e4NlnLr28.
 

bernardina

Moderator
Εύχομαι και ελπίζω κανείς από μας να μη θεωρεί ορθολογική ούτε τη φράση "θα έχουμε τον Θανάση στις αποσκευές μας".
Γιατί αν είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα.
 
Εντάξει, τώρα. Όταν κάποιος, τελικά, πει συγγνώμη, θα πούνε οι άλλοι "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάλασε ο κόσμος/χάθηκε το φιλότιμο".
 

SBE

¥
Όταν κάποιος, τελικά, πει συγγνώμη, θα πούνε οι άλλοι "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάλασε ο κόσμος/χάθηκε το φιλότιμο".

:clap::clap::up::up::upz::upz:
Πέστο βρε Έλλη, κι έτσι χαμένος, κι αλλιώς χαμένος.
 

nickel

Administrator
Staff member
Θεώρησα υποχρέωσή μου να καταθέσω (στο #42) το σύνδεσμο προς το δεύτερο άρθρο της Βιτάλη για τη συγγνώμη επειδή είχα ήδη παραπέμψει στο πρώτο της άρθρο για το θέμα (#10). Συμφωνώ με την άποψη του Κώστα στο μπλογκ του ως προς τη «δήλωση μεταμέλειας» — αυτό ζητούσαν κάποιοι, αλλά όχι όλοι. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι σκόπιμο, αφού το κάνεις ήδη με τα πολλά λόγια (γιατί τι άλλο ήταν το μεγάλο κείμενο παρά μια εξήγηση και μια απολογία), να το κάνεις και με τη μαγική λέξη, σωστά βαλμένη, για να σιγάσεις κάποιες από τις φωνές — τουλάχιστον εκείνες που είδαν το ζήτημα με συναίσθημα. Τις άλλες, άλλωστε, εκείνες που βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν, δεν τις σιγάζεις με τίποτα.

Ωστόσο, η όλη υπόθεση έχει μια διάσταση πολύ μεγαλύτερη από το «τζαμπατζήδες» και τη «συγγνώμη».
 
La longue durée...

Καθίσταται πλέον σαφές ότι ο τρόπος των ελέγχων πρέπει να διαφοροποιηθεί με δεδομένο ότι η καταπολέμηση της «εισιτηριοδιαφυγής» αποτελεί στόχο των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών στην προσπάθεια ανάσχεσης της οικονομικής αιμορραγίας τους. Ολοι οι εμπλεκόμενοι συγκλίνουν στην άποψη ότι «πρέπει να περιοριστεί ο ανθρώπινος παράγοντας στη διαδικασία ελέγχου» και ως λύση προκρίνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο διαγωνισμός για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η «εγκατάσταση» του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου αποτελεί προσπάθεια που μετρά πάνω από δέκα χρόνια (!) έχοντας «σκοντάψει» σε άκυρους διαγωνισμούς. Στελέχη του υπουργείου Υποδομών πάντως δηλώνουν στην «Κ» αισιοδοξία για την έκβαση του τρέχοντος διαγωνισμού, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του τοποθετείται το 2015.
(Καθημερινή)
 
Top