Ο χρυσός και η Ιερισσός

SBE

¥
άμα είναι να σβυσετε τα δικά μου, να σβύσετε και το 15.
 

nickel

Administrator
Staff member
Στην επόμενη παρεκτροπή θα πάρει δρόμο όλο το νήμα.

Και ηρεμήστε γιατί δεν προλαβαίνουμε ούτε να διαβάσουμε καλά καλά, όχι να κρίνουμε και ακριβοδίκαια. Μη μας κάνετε ένα δικαστήριο τη ζωή μας.
 

SBE

¥
Εμένα αυτό δεν θα με πειραζε καθόλου.
Επιμένω για το 15 γιατί κι αυτό παρεκτρέπεται.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ δεν βλέπω πώς είναι προσβλητικό το #15. Έτσι κι αλλιώς, πάω να τσικνίσω, όποτε θα αναλάβουν άλλοι τον συντονισμό...

Τον απόξω ιδιότυπο εμφύλιο ας μην τον κουβαλάμε εδώ μέσα. Μπορείτε να πείτε εντελώς αντίθετα πράγματα χωρίς να προσβάλλετε τον συνομιλητή σας.
 

Cadmian

New member
Εκτός κόντεξτ, το #15 δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ας το φάει ο Τάρταρος. Και για οποιεσδήποτε παρόμοιες μελλοντικές αντεγκλήσεις, υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα.

Επί του θέματος: Ωραίο σχόλιο περί του τρομοκρατικού από τον Άνθρωπο από τη Μαντζουρία.

Ελληγενή, σοβαρά μου λες ότι πρέπει να διευκρινίσω ότι σχολιάζω ορισμό που δεν είναι δικός σου, αλλά από λεξικό, κι εσύ απλά τον παραθέτεις; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φτάνουμε και σε αυτό το άκρο. :cheek:
 

SBE

¥
Τον απόξω ιδιότυπο εμφύλιο ας μην τον κουβαλάμε εδώ μέσα. Μπορείτε να πείτε εντελώς αντίθετα πράγματα χωρίς να προσβάλλετε τον συνομιλητή σας.

Φυσικά, αλλά όταν ο συνομιλητής προκαλεί προτιμώ να κόβω τις αβρότητες.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Μια που είμαστε γλωσσικό φόρουμ, άλλο είναι το «κόβω τις αβρότητες» κι άλλο το μήνυμά σου (το πρώην #21), SBE, έτσι δεν είναι;

Κανονίστε, τσικνοπεμπτιάτικα απόψε, να «κόψω κι εγώ τις αβρότητες» και να 'χουμε σφαγές. Αρκετά τσικνίστηκα. :mad:
Όποιος δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να φερθεί με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες, ασυζητητί.
 
Οφείλω να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη, από τον συντονισμό, την διαχείριση και όλους τους συνομιλητές, γιατί η δική μου παρέμβαση ήταν που το προκάλεσε όλο αυτό. Ειλικρινά, λυπάμαι πολύ που ένα σχόλιό μου υπήρξε αφορμή για ολόκληρη ιστορία. Και πάλι συγγνώμη.
 

daeman

Administrator
Staff member
Hellegennes, SBE, Cadmian, όσοι συμμετείχατε σ' αυτό το νήμα, σας παρακαλώ, πάρτε το σφουγγάρι και σβήστε τα προηγούμενα. Αν θέλετε να συζητήσετε το θέμα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σταθείτε στο ύψος σας. Μπορείτε και το ξέρω, το έχετε δείξει.
 
Εγώ προσωπικά δεν είχα διάθεση να θίξω κανέναν ή να δημιουργήσω ιστορία, αλλά ούτε και νιώθω να προσβλήθηκα.
 

SBE

¥
Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ελληγενής αισθάνεται υπευθυνος για όσα λένε άλλοι.
 
Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για όσα λένε οι άλλοι, δεν είμαι κηδεμόνας κανενός. Αισθάνομαι υπεύθυνος που έδωσα την αφορμή.
 

Cadmian

New member
Dae, αυτό που εγώ ξεκίνησα να συζητάω είναι τ' ότι δεν μπορούμε να δηλώνουμε αμεροληψία και ορθολογισμό όταν η διατύπωση αυτής της δήλωσης προδίδει ακριβώς το αντίθετο. Και όταν μιλάμε για διασπορά ψευδών και ανεκδοτικών ειδήσεων, δεν γίνεται να παραθέτουμε πηγές οι οποίες είναι εξ ορισμού μονομερείς. Έπειτα, ανέβασα τρεις διαφορετικές πηγές διαφορετικής δημοσιογραφικής νοοτροπίας, με σκοπό να αναδείξω την διαφορετική, ενδεχομένως μη καθαρά προπαγανδιστική, παρουσίαση του υπό συζήτηση αντικειμένου.

Ξαναείπα και πριν, τα ad hominem ας περιοριστούν σε προσωπικά μηνύματα.

Και για να ξαναπιάσουμε τον ειρμό της συζήτησης: Τα περί ξυλοδαρμού και εργατών φλαμπέ διαψεύδονται από όλους, πλην των εκπροσώπων της εταιρείας -οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μιλάνε στο βιντεάκι της ΝΕΤ. Η τρομοκρατία, έστω η οικοτρομοκρατία, περιλαμβάνει και πολιτική δράση, την οποία δεν βλέπω στην προκειμένη περίπτωση. Και κττμγ πάντα, η συγκεκριμένη λέξη θα έπρεπε να χρησιμοποιείται με φειδώ και με πολύ περισσότερη κριτική διάθεση, ειδικά όταν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις όπου αναδεικνύονται ένα κάρο παράπλευρα τρωτά του συστήματος που κανονικά θα έπρεπε να τους βάζουν όλους σε σκέψεις. Στην τελική τι πάει να πει θα προστατέψουμε τις ξένες επενδύσεις; Ακόμα και εις πείσμα αυτών που θεωρητικά ωφελούνται από αυτές; Κι όλο αυτό το πατρονάρισμα ποιον ωφελεί; Είναι όλοι οι Χαλκιδιώτες τόσο ηλίθιοι πια, ή τόσο επιρρεπείς;

Και υπόψην ότι ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα που εγείρει ο Αυγερόπουλος στο ντοκιμαντέρ του δεν έχει γίνει ακόμα, τουλάχιστον όχι επισήμως.

Τέλος, και τηρουμένων των αναλογιών πάντα, οι Σκουριές μου φέρνουν στο μυαλό αυτήν εδώ την περίπτωση, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στο debtocracy. Και θα έπρεπε να είχε μπει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ευχαριστώ για τους συνδέσμους και θα μπορέσω να ρίξω έτσι κι άλλη μελέτη, αλλά ως τώρα έχω συμπεράνει ότι δεν έχω τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις να κρίνω εγώ ποιος έχει δίκιο. Όσο για την επίθεση στο εργοστάσιο, ας μη διαφωνούμε στους χαρακτηρισμούς. Υπάρχει κάτι πολύ βασικότερο: αν δεν την καταδικάζουμε όλοι, αν κάποιοι θεωρούμε ότι έτσι γίνονται οι αγώνες και κάποιοι άλλοι θεωρούμε ότι δεν γίνονται έτσι οι αγώνες, υπάρχει ήδη ένα αγεφύρωτο ή δυσγεφύρωτο χάσμα.
 
Παρεμπιπτόντως και επειδή είμαστε γλωσσικό φόρουμ, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι δυνατόν "να προκαταβάλεις το σκεπτικό" κάποιου. Να το προκαταλάβεις, ίσως...
 
Παρεμπιπτόντως και επειδή είμαστε γλωσσικό φόρουμ, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι δυνατόν "να προκαταβάλεις το σκεπτικό" κάποιου. Να το προκαταλάβεις, ίσως...

Τσκ, τσκ... ούτε ένα τυπογραφικό λάθος δεν μπορεί να κάνει κανείς εδώ μέσα.:glare:
 

Elsa

¥

«Δείτε όμως μια ιστορία σκάνδαλο. Διαδραματίζεται στην βόρεια Ελλάδα, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας, αλλά και μια από τις πιο πλούσιες σε μεταλλεύματα στην Ευρώπη.»

'Ετσι ξεκινάει το ρεπορτάζ της έγκυρης ενημερωτικής εκπομπής Envoyé Spécial, από το Δεύτερο κανάλι της Γαλλικής Τηλεόρασης.

Η ρεπόρτερ αναφέρεται στο σκάνδαλο των μεταλλείων στην Χαλκιδική και το δώρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Καναδική Eldorado Gold.

Αναλύει πως γύρω από την πρόφαση δημιουργίας θέσεων εργασίας, χαρίζεται μια ολόκληρη περιοχή, που όπως βλέπουμε στο ρεπορτάζ, το μετάλλευμα δεν χρειάζεται καν εξόρυξη. Βρίσκεται στην επιφάνεια,περιμένοντας μια εταιρεία, κρατική ή ιδιωτική, απλά να το μαζέψει!

Ακόμη μαθαίνουμε από τον εκπρόσωπο της Καναδικής εταιρείας ότι θα κοπούν εκατοντάδες στρέμματα δάσους, τα οποία έχουν παραχωρηθει στην εταιρεία για ένα (1) ευρώ.

Η Γαλλίδα ρεπόρτερ φτάνει μέχρι το γραφείο του Χρήστου Πάχτα και ο δήμαρχος σταματάει την συνέντευξη, όταν εκείνη τον ρωτάει ευθέως, εάν έχει κερδίσει κάτι από την στήριξή τους στους Καναδούς.

Από εδώ.

Κι άλλο ένα βίντεο από τα χτεσινά επεισόδια:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=53Mt_Dzls3A#!
 
Εκφράζω ειλικρινή απορία αυτή τη στιγμή, καμία διάθεση ειρωνίας: τώρα που έχουν κυκλοφορήσει τα βίντεο και οι εικόνες στο διαδίκτυο, με τους κατοίκους να λένε ότι τα ΜΑΤ απέκλεισαν το σχολείο και ότι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών έξω από την πόρτα του, ακόμα μιλάμε για ανεπιβεβαίωτες και ανεκδοτικές πληροφορίες; Ή πιστεύουμε μόνο αυτά που λέει η ΕΛΑΣ, ότι δεν έκανε χρήση χημικών μέσα στην πόλη; Χτες δεν μίλησα, ήθελα να αφήσω να ημερέψουν τα πνεύματα. Όταν ακούω όμως μαρτυρίες παιδιών που έπαιρναν τηλέφωνο τον Αποστόλη της Ελληνοφρένειας στον Real και του έλεγαν για λιποθυμίες και ότι ήταν εγκλωβισμένα από τα ΜΑΤ, συγκλονίζομαι. Τα ίδια τα παιδιά, όχι το Ιντυμίντια ή κάποιο μπλογκ. Δεν συνεχίζω άλλο. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά κάποιες φορές η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Ορίστε:
 

bernardina

Moderator
Όλι, ο αφορισμός η εικόνα μιλάει από μόνη της είναι από μόνος του παρακινδυνευμένος. Αυτό επί του γενικού.
Επί του ειδικού: τι ακριβώς είναι ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας; Και γιατί απευθύνθηκαν σ' αυτόν τα παιδιά; Ειλικρινή απορία εκφράζω κι εγώ. Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, επιτρέψτε μου για την ώρα να μην πάρω θέση, αλλά να διατηρώ μια απέραντη δυσπιστία. Όχι απλώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά, Άρη, αλλά επειδή οι εικόνες συνθέτουν ένα διαφορετικό παζλ αν κάνει κανείς τον κόπο να το κοιτάξει από διαφορετική οπτική γωνία και να συνυπολογίσει στοιχεία που είτε αποσιωπούνται, είτε διαστρεβλώνονται, είτε κρύβουν αλήθειες πίσω από πολλές ψευτο-αλήθειες και αληθινά ψέματα.

Τείνω να πιστέψω, χωρίς να έχω καταλήξει ακόμα, ότι όπως συμβαίνει συνήθως, there's more than meets the eye σ' αυτή την υπόθεση. Και ότι και οι δύο πλευρές λένε μόνο ένα μέρος των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν.

Αυτά.

Α, προφανώς δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να πέφτουν χημικά σε σχολεία, έτσι; Για να προλάβω καλοθελητές.
 
Ο Αποστόλης είναι παραγωγός της εκπομπής "Ελληνοφρένεια" και εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του Real FM. Η εκπομπή της 7/3 με τις ηχητικές μαρτυρίες μαθητών και καθηγητών εδώ.
Επίσης, δεν ζητάω να συμφωνήσεις -εσύ ή οι υπόλοιποι- με αυτά που λέω, ή να πάρεις θέση για το ζήτημα. Απαντάω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, στην αναπαραγωγή, δηλαδή, ανεπιβεβαίωτων και ανεκδοτικών ειδήσεων. Επίτρεψέ μου και έναν ακόμα αφορισμό: Όταν έχεις τις μανάδες, τα παιδιά και τους καθηγητές από τη μία, και την ΕΛΑΣ από την άλλη, εγώ πιστεύω τη μία πλευρά.
 
Top