Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Έλα βρε Ελληγενή, μην είσαι άδικος. Εγώ βλέπω ελάχιστα τηλεόραση, ποτέ Παπαδάκη (μπλιαχχχχχχχ!), αλλά το συγκεκριμένο απόσπασμα το είδα στο γιουτούμπ - είχε βουΐξει ο τόπος εκείνη την ημέρα.
 
Έλα βρε Ελληγενή, μην είσαι άδικος. Εγώ βλέπω ελάχιστα τηλεόραση, ποτέ Παπαδάκη (μπλιαχχχχχχχ!), αλλά το συγκεκριμένο απόσπασμα το είδα στο γιουτούμπ - είχε βουΐξει ο τόπος εκείνη την ημέρα.

Εχμ... μάλλον δεν κατάλαβες το είδος του πειράγματος:

SBE said:
Παπαδόπουλος
 

SBE

¥
Ελληγενή, επειδή είσαι μικρός δεν θα θυμάσαι ότι παλιά πολύ παλιά τότε που ο Παπαδάκης είχε μαλλιά έκανε καθημερινή εκπομπή στην ΕΡΤ και τότε ήμουνα Ελλάδα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και η Κανέλη είναι 58, ρε παιδιά, μην της βάζετε χρόνια, θα θυμώσει!
Αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Η Κανέλλη είναι γεννημένη το '54. Ακόμα και οι άντρες, στην εποχή μας, αν είναι 58 ετών και τους πεις "πάνω από 60", μάλλον θα πειραχτούν.
 

gazakas

New member
Φτου, #@%$!@# μπέρδεψα τους Παπάδο-τέτοιους!
Ποιός ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής;

Τέλος πάντων, εγώ εννόησα το δικτάτορα Παπαδόπουλο, αλλά αφού μιλάς για κάποιον από τους παρευρισκομένους στην εκπομπή, είτε τον Παπαδάκη είτε τον Παυλόπουλο, θα το θεωρούσα και πάλι απαράδεκτο.
 

SBE

¥
Ευτυχώς ή δυστυχώς, όταν συζητάμε την τρέχουσα επικαιρότητα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έχει τόση σχέση όση κι ο Μεγαλέξαντρος.
 
Ελληγενή, επειδή έισαι μικρός δεν θα θυμάσαι ότι παλια πολύ παλιά τότε που ο Παπαδάκης είχε μαλλιά έκανε καθημερινή εκπομπη στην ΕΡΤ και τότε ήμουνα Ελλάδα.

Μάλλον δεν ήπιες ακόμα απογευματινό καφέ. Το σχόλιό μου ήθελε να πει "αν λες τον Παπαδάκη Παπαδόπουλο, είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχεις χρόνια να δεις τηλεόραση -άσχετα αν ήξερες τον Παπαδάκη κάποτε".

ΥΓ: το όνομά μου γράφεται με δύο νι:glare:
 

SBE

¥
Δεν πίνω ζεστά ροφήματα και μπουρμπουληθρέ αναψυκτικά.
 

rogne

¥
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231213454

Αυστηρότερες ποινές για αδικήματα που διαπράττουν παράνομοι μετανάστες

Με εντολή του πρωθυπουργού, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση. Δηλαδή, εφόσον ένας παράνομος μετανάστης συλληφθεί για εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η οποία θα του επιβληθεί, θα είναι ανώτερη εκείνης που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τους νόμιμους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή θα αυξάνει κλιμακωτά ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

Ως αιτιολογία για τη ρύθμιση αυτή, αναφέρεται ότι δεν είναι νοητό άτομα που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους νόμιμους μετανάστες ή τους ημεδαπούς.

Την κίνηση επικρότησε η Χρυσή Αυγή. «Τρεις μόλις ημέρες μετά την πρόταση της Χρυσής Αυγής για θέσπιση ιδιωνύμου κατά της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών η κυβέρνηση δείχνει να ξυπνάει. Περιμένουμε να δούμε και πράξεις πέρα από τις εξαγγελίες και τις επικοινωνιακές φούσκες των τελευταίων εβδομάδων...» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 

SBE

¥
Αυστηρότερες ποινές για αδικήματα που διαπράττουν παράνομοι μετανάστες

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός, γιατί διαφορετικές ποινές για το ίδιο αδίκημα είναι αντισυνταγματικό, δεν είναι;

η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

Αυτό είναι άλλο. Αυτό λέει ότι αν για ένα αδίκημα προβλέπεται φυλάκιση 5-10 χρόνια, λόγω επιβαρυντικών περιστάσεων η ποινή δεν θα είναι πέντε χρόνια. Υποθέτω ότι υπάρχουν ήδη επιβαρυντικά για σεσημασμένους εγκληματίες. Όμως δεν ξέρω αν έχει νόημα να θεωρείται η παράνομη είσοδος στη χώρα επιβαρυντικό, αφού όσο πιο μεγάλη είναι η ποινή τόσο πιο πολλά λεφτά ξοδεύουμε για τους αλλοδαπούς εγκληματίες. Κανονικά θα έπρεπε να επιβάλλεται η μικρότερη δυνατή ποινή με απέλαση με το τέλος της ποινής- αλλά σοβαρή απέλαση, να τον πηγαίνουν από τη φυλακή στο αεροδρόμιο. Ακόμα καλύτερα, να υπογράψουμε καμιά συμφωνία με ορισμένες χώρες προέλευσης και να τους στέλνουμε φυλακή στην πατρίδα τους, να είναι με συμπατριώτες τους. Αυτό νομίζω θα ήταν ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μπορεί να καταδικάζεις κάθε μορφή βίας, αλλά δεν βάζεις κάθε μορφή βίας στο ίδιο τσουβάλι. Από την άλλη, δεν βοηθούν οι κλασικές αριστερές αναλύσεις του είδους «η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος». Αυτά γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης για το ψήφισμα της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή.
Λειψές αναλύσεις (protagon.gr)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πάνω στο ίδιο θέμα και το άρθρο της Άννας Διαμιανίδη: Το μακρύ χέρι (protagon.gr)

Ακούω μια φράση κι αναρωτιέμαι αν ακούω καλά: «Θεωρούμε ότι αυτή η οργάνωση, (Χρυσή Αυγή) που η δράση της βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας, δεν είναι μια τυχαία οργάνωση, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος…»

Απόσπασμα από το λόγο του Τσίπρα. Κάτι μου θυμίζει… α, ναι, το είδα προχτές γραμμένο σε κάποιο άρθρο. «Η Χρυσή Αυγή είναι συστημική». Δεν πρόκειται για ρητορικό σχήμα εν τη ρύμη του λόγου, αλλά για μια ιδέα που κυκλοφορεί και γράφεται, για ένα κλισέ περίπου αυτονόητο.

Τι πάει να πει αυτό; Ποιανού συστήματος είναι μακρύ χέρι η ΧΑ;
 

Elsa

¥
Ε, καλά τώρα... Γιατί κάνει πως δεν καταλαβαίνει η κ. Δαμιανίδη;
Όπως λέει και το πρώτο σχόλιο από κάτω, δεν χρειάζεται αλυσίδες για να γίνει κάποιος δούλος. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρη για τους ευγενείς στόχους της σημερινής αστικής δημοκρατίας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τη σχετική απορία μου την έχω καταθέσει ήδη από το #90. Αλλά δεν μπορώ να τη συζητήσω τώρα. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσουμε την κλασική ανάλυση για «μακρύ χέρι του συστήματος» όταν συζητάμε για τη Χρυσή Αυγή, σε λίγο τους βλέπω να περπατούν καμαρωτοί στη στράτα και να λένε: «Εμείς είμαστε το μακρύ χέρι του συστήματος». Μπορεί να το βγάλουν και σε μπλουζάκια.
 
Top