Workplace Rudeness Isn't Just Toxic. It's Contagious.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αλιεύτηκε από το φ/β φίλης. Και εξηγεί πολλά πράγματα για κάποιες, χμ, υπηρεσίες.

If you're dealing with rude coworkers on a daily basis, chances are it's rubbing off on you and affecting your other social interactions -- not to mention your overall well-being.

According to a recent study from the University of Florida, impolite behavior has the strong power to spread throughout the workplace, even to employees not involved in a given interaction. Plus, it can transcend the boundaries of the office space as workers carry that negative disposition home with them.
http://www.huffingtonpost.com/entry/rudeness-in-the-workplace_55b2887ce4b0224d8832321c

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μου έχει συμβεί να σκεφτώ για άτομο το οποίο μου έδειξε απροσδόκητη αγένεια στην επαγγελματική μας συναλλαγή, «Μου φαίνεται πως κόλλησε αγένεια από τον τάδε (γνωστό για την αγένειά του) με τον οποίο έχει στενή συνεργασία τελευταία.»

Και έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες ΔΟΥ υπάρχει διάχυτη αγένεια προς τους συναλλασσομένους, η οποία δεν υπάρχει σε άλλες.

Έχει διερευνηθεί κατά πόσον κολλάει και η ευγένεια; Τι control υπήρχε στα πειράματα; Θα πρέπει να κάτσω να τα διαβάσω (τα καθαυτό πειράματα, όχι το γενικό άρθρο) για να έχω εικόνα, και πού καιρός...

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ πάντως όταν είχα γυρίσει από βραχείες σπουδές στη Γαλλία παρατήρησα ότι έλεγα σε όλους «καλημέρα», «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» και με κοιτούσαν και περίεργα.

nickel

Administrator
Staff member
Κι εμένα έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος και ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τρόπος έκφρασης από τότε που διαβάζω πιο συχνά σελίδες του ελληνικού Facebook. :-)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και αφού ακούσαμε πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει σε αρχηγό κόμματος "Λες σαχλαμάρες", να περιμένουμε σε λίγο να ακούσουμε και "Λες μαλακίες", σωστά;

Earion

Moderator
Staff member
Ε, όπως και να το κάνουμε, ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ (βλ. εδώ ή εδώ).

nickel

Administrator
Staff member
Ε, όπως και να το κάνουμε, ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ (βλ. εδώ ή εδώ).

Καλά, αυτός καλλιεργεί λαϊκό προφίλ. Έχει κάψει και τα φατσομπουκικά όρια!

Αχ, αυτό το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο... σταματήστε την ελλάδα να κατέβω. Αρκετά χρόνια άντεξα.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ναι, βρε Μελάνη, αλλά είμαστε αυθεντικοί τύποι, όχι άχρωμοι λαπάδες σαν τους τζιτζιφιόγκους τους Φράγκους, όλα δικά σου τα θες, πχια. :p

SBE

¥
Εγώ, που έχω δουλέψει και στα δυο συστήματα, δεν ξέρω τελικά ποιΟ είναι καλύτερο.
Να έχεις τον αγενή, που τουλάχιστον σου δείχνει ότι σε έχει γραμμένο (και μπορεί να είναι και ακίνδυνος), ή να έχεις τον φαινομενικά ευγενικό, που δολοπλοκεί πίσω από την πλάτη σου;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν ξέρω για τον ευγενή, ο αγενής πάντως βγαίνει και σε συνδυασμό (αγενής και επικίνδυνος). Μη σου τύχει.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Επίσης, βγαίνει και σε συνδυασμό "αγενής και δολοπλόκος πίσω από την πλάτη σου". Απλώς όταν σου τη φέρει ο αγενής, το θεωρείς φυσικό, μια και η αγένειά του έδειχνε ότι δεν σε συμπαθεί. Με τον ευγενή πέφτεις απ' τα σύννεφα.

Τελικό συμπέρασμα:
1) Ποτέ δεν ξέρεις ποιος δολοπλοκεί σε βάρος σου, γι' αυτό πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος και να φυλάγεσαι, τουλάχιστον στο εργασιακό περιβάλλον.
2) Καλό θα είναι να περιβάλλεσαι από ευγενείς ανθρώπους, γιατί η μέρα σου περνάει πιο ευχάριστα.