metafrasi banner

word-of-mouth kind of concept

Υποτιτλίζω ένα επεισόδιο της εκπομπής In the house που αφορά κινηματογράφο. Μιλά ο ένας παρουσιαστής (και μέλος της εταιρείας παραγωγής της ταινίας) για την ταινία The kids are all right και λέει:

"When we acquired the pieces, and read the script while they were making it, we realized it was about a marriage of two women, with a family, two kids, a boy and a girl, and a sperm donor shows up. I thought that was a heck of a word-of-mouth kind of concept."

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει με την τελευταία φράση. Το παιδεύω από χτες, δεν είμαι και πολύ στα καλά μου σήμερα, και δεν το 'χω. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ότι είναι μια σεναριακή ιδέα από αυτές που συζητιούνται πολύ, άρα και διαφημίζονται πολύ από στόμα σε στόμα;

Με μικρότερο δείκτη μπλαμπλά, ότι ήταν μια σπουδαία ιδέα, από αυτές που θα τις συζητούν οι πάντες; (Δεν το μίκρυνα και πολύ...)

bernardina

Moderator
word of mouth είναι αυτό που λέμε από στόμα σε στόμα. Το μόνο που μπόρεσα να σκαρφιστώ είναι πως ο τύπος λέει, κάπως στριφομπουμπουλέ, ότι πρόκειται για μια γαμάτη καταπληκτική ιστορία. :D

Να βάλω ας πούμε "Μου φάνηκε πολύ πιασιάρικη ιδέα";

Μα πολύ στριφτομπουμπουλέ όμως...

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Είμαι ζαλισμένος ακόμα από το χτεσινοβραδινό πάρτι, οπότε απλώς καταθέτω εύρημα:

Word-of-mouth
Moviegoers can't help warning their friends to avoid or not miss the movie they saw recently. After an opening weekend there's often enough feedback circulating from such warnings that it has a significant effect on how many more people go to see the movie. Negative word-of-mouth is often attributed to highly publicised movies doing poorly after the opening weekend, while positive word-of-mouth can provide a poor opener with legs.
http://www.imdb.com/glossary/W

Και φυσικά πάω να προσθέσω τα ενωτικά που λείπουν...

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και, φυσικά, μην ξεχάσεις τα κόμματα... --ή δεν χρειάζονται εδώ; Αμάν αυτή η ασυμβατότητά μου με τα κόμματα!