metafrasi banner

whipped soap

nickel

Administrator
Staff member
ΥΓ Ψάχνοντας το ελληνικό αντίστοιχο είδα ότι κάποιοι εισαγωγείς χρησιμοποιούν για το σαπούνι τη λέξη μπάρα, αντί για πλάκα.
Εννοείς ότι κάποιοι μεταφραστές ξέχασαν τα ελληνικά τους / δεν άνοιξαν λεξικό.

SBE

¥
Δεν είμαι σίγουρη για τους μεταφραστές, γιατί το ενδιαφέρον ήταν ότι εκεί που το είδα έκαναν εισαγωγές γαλλικών σαπουνιών. Οι γάλλοι δεν τα λένε μπάρες τα σαπούνια, πλάκες τα λένε.

ΥΓ Τι ήθελα και το 'λεγα; Το γκουγκλ μου βγάζει κανονικότατα bar de savon.

nickel

Administrator
Staff member
ΥΓ Τι ήθελα και το 'λεγα; Το γκουγκλ μου βγάζει κανονικότατα bar de savon.
Όχι από γαλλόφωνους, υποθέτω. Τα αγγλικά δεν επηρεάζουν μόνο τα ελληνικά.

Είδα καθυστερημένα τη συζήτηση, αλλά ξύπνησε η μικρή χημικός μέσα μου.

Αυτό εδώ το σαπούνι φουσκώνει ωραιότατα, με πιο θεαματικά αποτελέσματα στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου. 
Δοκίμασα και με πράσινο σαπούνι σε σκόνη, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μετά ήρθε η κόρη μου στην κουζίνα και με μάλωσε, οπότε τα πειράματα τελείωσαν άδοξα. :eek:

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και ο κύριος στο βιντεάκι το τόνισε, ότι ούτε καν τα whipped soaps δεν θα αφρίσουν αν είναι μπαγιάτικα και ξεραμένα. Για τα υπόλοιπα, που εξαρχής ήταν ακατάλληλα για το πείραμα, ούτε λόγος.

Δοκίμασα και με πράσινο σαπούνι σε σκόνη, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Η σκόνη κάθε τύπου είναι ακατάλληλη, γιατί δεν περιέχει νερό. Αυτό που κάνει το σαπούνι να φουσκώσει, είναι οι φυσαλίδες νερού που ενσωματώνονται κατά την κατασκευή του (και με το χτύπημα στο whipped soap ενσωματώνονται περισσότερς φυσαλίδες, γι' αυτό φουσκώνει περισσότερο).

Αν χτυπήσεις σαπούνι σε σκόνη μαζι με νερό, φαντάζομαι ότι θα γίνει χαμός. Δεν σκοπεύω να βάλω την ιδέα στα μυαλά των μικρών επιστημόνων!