metafrasi banner

web-slinger

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ονομασία του Σπάιντερμαν, προφανώς επειδή εκτοξεύει αραχνοϊστούς. Καμιά ιδέα για απόδοση;

SBE

¥
Είναι ειρωνικός εκλαϊκευμένος χαρακτηρισμός;
Υποθέτω το ιστοβόλος δεν κάνει :)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν ξέρω αν κάνει, πρέπει να μας το πουν αυτοί που είναι φαν του Σπάιντερμαν. Είμαι λίγο έξω από το κλίμα όλων αυτών των καρτούν, γιατί δεν διάβαζα Marvel Comics, ούτε πήγα να δω τις ταινίες στον κινηματογράφο.

αραχνοπολιορκητής. ατσιδοαράχνης, πεταχτοδίχτης, Καζαντζιδοπρήχτης (νυχτερίδες κι αράχνες)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αραχνοσφεντόνας και ιστοσφενδονήτης, πλάκα έχουν!

Zazula

Administrator
Staff member
Ιστοσφενδονήτης :cool:
Δηλαδή μονάχα το δικό μου μυαλό είναι τόσο άρρωστο που φαντάζεται δονητή με ιστοσφένιο ή ιστοσφεντόν (whatever those are); :D

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δηλαδή μονάχα το δικό μου μυαλό είναι τόσο άρρωστο που φαντάζεται δονητή με ιστοσφένιο ή ιστοσφεντόν (whatever those are); :D

Για ξεκίνημα πάντως, φρόντισε να πάρεις τρία υπνοσφεντόν για να συνέλθεις από την επιστροφή στο κλεινόν (να ανακυκλώνουμε κιόλας...) :D

nickel

Administrator
Staff member
Από το ιστοπλόκος (που δεν είναι ο δικός μας, δεν πλέκει ιστό), προτιμώ το ιστορίχτης ή το ιστοβόλος της SBE.

Ίσως έχει κάποια σχέση και με το gunslinger (πιστολάς), αλλά δεν μου δίνει κάποια έμπνευση αυτό.

SBE

¥
Aπ'ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει λεξη τυποποιημενη απο τα μεταφρασμενα κόμιξ. πάντως βλέπω στο ιντερνέτιο ότι η αράχνη έχει αραχνοβόλους αδένες