metafrasi banner

weaponized anthrax

Πρόκειται για άνθρακα ο οποίος με την κατάλληλη επεξεργασία έχει μετατραπεί σε βιολογικό όπλο. Μια πρώτη σκέψη ήταν το τροποποιημένος άνθρακας, αλλά αυτή η απόδοση δεν καταδεικνύει τη μετατροπή του σε επικίνδυνο όπλο. Εδώ γίνεται λόγος για οπλοποίηση, αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο έχει καθιερωθεί σαν όρος.
Μήπως το έχει συναντήσει κάποιος;
 

nickel

Administrator
Staff member
Η οπλοποίηση για το weaponization δεν είναι συνηθισμένος όρος και το οπλοποιημένος είναι ακόμα πιο σπάνιο. Αλλά είναι και αναπόφευκτα. Εδώ συμβιβαστήκαμε με την εργαλειοποίηση, στην οπλοποίηση θα κωλώσουμε;

Οπλοποιημένος άνθρακας:
Υπάρχει εδώ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΒΡΠ ΑΜΥΝΑΣ — ΤΜΗΜΑ ΧΒΡΠ ΑΜΥΝΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 401 ΓΣΝΑ
 

Earion

Moderator
Staff member
Βρίσκω αυτή τη λέξη σε βιβλιοκρισία, εδώ (σελ. 190, δεύτερη σειρά). Αλλά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της.
Sceptics will contend that ... a physical othismos [αφήστε τη λέξη ως έχει είναι τεχνικός όρος] still precludes weaponised combat.
Τι παραπάνω εννοεί από το απλό combat with weapons?
 

nickel

Administrator
Staff member
Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν το ... accessorize. Το μυαλό μου μέχρι το armed φτάνει, αλλά δεν βλέπει τη διαφορά.

Combat may be armed (using weapons), or unarmed (not using weapons). Hand-to-hand combat (melee) is combat at very close range, attacking the opponent with the body (striking, kicking, strangling, etc.) and/or with a melee weapon (knives, swords, batons, etc.), as opposed to a ranged weapon.
http://en.wikipedia.org/wiki/Combat
 
Top