metafrasi banner

vent solenoid

nickel

Administrator
Staff member
Μα βαλβίδα είναι:

The EGR system is deactivated when the vent solenoid is opened to release pressure from the EGR actuator. The EGR vent solenoid is a robust valve [...]

daeman

Administrator
Staff member
Μήπως θα ήταν καλύτερα σωληνοειδής βαλβίδα εξαέρωσης,
για να αποφευχθεί η σύγχυση με τον εξαερισμό (του χώρου, π.χ.);
Ή ακόμη πιο ακριβές και ασφαλές το σωληνοειδής βαλβίδα εκτόνωσης,
ίσως, αφού η βαλβίδα ουσιαστικά εκτονώνει την πίεση (the vent solenoid is opened to release pressure from the EGR actuator). Έτσι αποφεύγεται και η αναφορά στα αέρια, καθώς στο όλο σύστημα EGR κυκλοφορούν καυσαέρια, δηλαδή μίγμα αερίων καύσης με άκαυστα στερεά σωματίδια (In addition, carbon particles that would normally exit through the exhaust system now pass through the EGR system and into the intake manifold.)

Solenoid valve είναι η βαλβίδα που ανοιγοκλείνει με τη βοήθεια ενός πηνίου. Solenoid είναι το πηνίο λόγω της σωληνοειδούς μορφής των σπειρών του. Πρόκειται δηλαδή για ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος μετάφρασης.
Για το vent, το «εξαέρωση» μου φαίνεται πιο καλό και χρησιμοποιείται στην πιάτσα (π.χ. εξαέρωση του σώματος του καλοριφέρ, εξαέρωση του κυκλώματος των φρένων κλπ). Είναι το να παροχετεύσουμε αέρα, αέριο ή ατμό προς τον (ατμοσφαιρικό) αέρα ώστε να απαλάξουμε ένα κύκλωμα, συνηθως υδραυλικό, από αυτό.
Άρα vent solenoid (valve)= ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εξαέρωσης

Solenoid valve είναι η βαλβίδα που ανοιγοκλείνει με τη βοήθεια ενός πηνίου. Solenoid είναι το πηνίο λόγω της σωληνοειδούς μορφής των σπειρών του. Πρόκειται δηλαδή για ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος μετάφρασης.
Ααα μπράβο! Συμφωνώ. Αν κάποιος επιμένει στο «σωληνοειδές» (του ηλεκτρικού πηνίου που περιέχεται), ας πει βαλβίδα με σωληνοειδές, όχι σωληνοειδής, δεν έχει σχήμα σωλήνα η έρμη η βαλβίδα.
Για το vent, το «εξαέρωση» μου φαίνεται πιο καλό και χρησιμοποιείται στην πιάτσα (π.χ. εξαέρωση του σώματος του καλοριφέρ, εξαέρωση του κυκλώματος των φρένων κλπ). Είναι το να παροχετεύσουμε αέρα, αέριο ή ατμό προς τον (ατμοσφαιρικό) αέρα ώστε να απαλάξουμε ένα κύκλωμα, συνηθως υδραυλικό, από αυτό.
Άρα vent solenoid (valve)= ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εξαέρωσης
Δεν προτιμώ ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων, μπορούμε να πούμε και «εκκένωσης» ή «διαπνοής» (το τελευταίο, από το Τεχνικό λεξικό Πανταζή για το vent-valve). Αν το κείμενο επιτρέπει κάποια ελευθερία, θα έλεγα ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα επανακυκλοφορίας για να είμαι μέσα σε όλα.

Σας ευχαριστώ. Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα κατοχυρώθηκε.