metafrasi banner

undercarriage

Δεν μιλάω για το σύστημα προσγείωσης αεροσκαφών αλλά για πουλιά (πτηνά για την ακρίβεια, γιατί υπάρχει και η σημασία "(euphemistic) the male genitalia" :)).
Κάποιο μέρος του σώματος είναι, αλλά ποιο; Κοίταξα και στη Βικιπαίδεια (Ανατομική και φυσιολογία πτηνών), αλλά δεν βρήκα κάτι.

cougr

¥
Το undercarriage αναφέρεται στην κοιλιακή επιφάνεια του σώματος τών πτηνών. (Το άσπρο μέρος στη φωτογραφία).

SubletBirdsDark-EyedJunco-800x582.jpg

Ευχαριστώ.
Για την κοιλιακή επιφάνεια, στο κείμενό μου χρησιμοποιείται το belly, αν και όχι μαζί με το undercarriage (εννοώ ότι σε άλλα πουλιά περιγράφεται το belly και σε άλλα το undercarriage), οπότε θα μπορούσαν να είναι συνώνυμα αυτά τα δύο.
Σε κάθε περίπτωση, μια απόδοση του τύπου «το κάτω μέρος του σώματος» είναι αρκετά ασφαλής νομίζω.

cougr

¥
[...]Σε κάθε περίπτωση, μια απόδοση του τύπου «το κάτω μέρος του σώματος» είναι αρκετά ασφαλής νομίζω.

Ναι. Ίσως και «η κάτω πλευρά του σώματος». Οι όροι underside, undercarriage, belly κ.ά. είναι συνώνυμοι.

Ναι, η «κάτω πλευρά του σώματος» μού φαίνεται λίγο καλύτερο. Ευχαριστώ.

Ακόμη καλύτερο ίσως. Θενξ!

... Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ορίστε μια φωτογραφία που περιέχει και τις δύο σημασίες του undercarriage (πιθανόν και την τρίτη, αλλά δεν είμαι ορνιθολόγος :)):

Attachments

• undercarriage.jpg
    undercarriage.jpg
    90.2 KB · Views: 198