Το «θέλεις να έρθεις σπίτι να σου δείξω τη συλλογή μου από γραμματόσημα;» είναι standard procedure, πάντως.
Σε τρώει το πληκτρολόγιό σου για κανένα οκέι, μπούμερ, μου φαίνεται, πάρε παράδειγμα από τον από κάτω σου που τα ξέρειΤο «θέλεις να έρθεις σπίτι να σου δείξω τη συλλογή μου από γραμματόσημα;» είναι standard procedure, πάντως.
In case you didn't catch this, Cosmas, this is (or was) the Greek equivalent of "Will you come up and see my etchings?" (or "my butterfly collection"). Which tells you that no Greek would sound very convincing if he were to invite another person to see his etchings (or even his butterfly collection).Το «θέλεις να έρθεις σπίτι να σου δείξω τη συλλογή μου από γραμματόσημα;» είναι standard procedure, πάντως.
Τουλάχιστον το Met Office παραμένει γραφείο και δεν ονομάζεται «Weather Forecasts and Complaints», ή κάτι τέτοιο... (Το μακροσκελές Meteorological δεν χρησιμοποιείται πια, αλλά τάχα και όταν το έλεγαν, ακουγόταν ποτέ καθαρά;)Στην Βρετανία μέχρι πριν μερικά χρόνια η υπηρεσία φιλοτελισμού του ταχυδρομείου λεγόταν Philatelic Bureau, αλλά την παράσυρε η μόδα της απλοποίησης και τώρα λέγεται Stamps & Collectables (χωρίς γραφείο, υπηρεσία ή άλλο προσδιορισμό).