This funny thing landed in my email

δεν ξέρω αν είναι καλύτερες οι πάμπολλες αναφορές στα έπιπλα από ξύλο δρυς ή το πιο κάτω απόσπασμα (που υποψιάζομαι γράφτηκε για πλάκα αλλά κάποιος το ξετρύπωσε)

Αγαπητή, προφανώς δεν γνωρίζετε από κοντά το θαυμαστό κόσμο των Ελλήνων επιπλοποιών.
Το "ξύλο δρυς" είναι all time classic ατάκα και πάει πακέτο με το "ξύλο καρυδιάς". Σε σου τελειώνει το ένα, σε σου και το άλλο. Να έχουμε και μια ομοιομορφία, βρε παιδί μου.
Όσο για το συγκεκριμένο εξαιρετικό κείμενο, χωρίς να τους ξέρω τους ανθρώπους, δε θα με εξέπληττε καθόλου αν γράφτηκε με κάθε σοβαρότητα.

Περί δρυός: Επειδή τα τελευταία χρόνια έτυχε να συνεργαστώ με πολλούς ξυλουργούς αλλά και εμπόρους ξυλείας, σας ενημερώνω ότι το δρυς είναι πλέον άκλιτο πάντοτε - "από δρυς", "σε δρυς", "χρώμα δρυς". Στην καλύτερη περίπτωση, κάποιος μάστορας με αυτογνωσία θα κάνει την έκπληξη και θα πει "από βελανιδιά", και σου 'ρχεται τότε να του δώσεις συγχαρητήρια... :-)

daeman

Administrator
Staff member
Περί δρυός: Επειδή τα τελευταία χρόνια έτυχε να συνεργαστώ με πολλούς ξυλουργούς αλλά και εμπόρους ξυλείας, σας ενημερώνω ότι το δρυς είναι πλέον άκλιτο πάντοτε - "από δρυς", "σε δρυς", "χρώμα δρυς". Στην καλύτερη περίπτωση, κάποιος μάστορας με αυτογνωσία θα κάνει την έκπληξη και θα πει "από βελανιδιά", και σου 'ρχεται τότε να του δώσεις συγχαρητήρια... :-)

+100 και για τη συχνότητα του άκλιτου (δεν τους δίνω άδικο, μάστορες του ξύλου είναι οι άνθρωποι, άσε που από «μάστορες του λόγου» κι αν έχουμε ακούσει λόγο ξύλινο, δάση ολόκληρα) και για τα συγχαρητήρια! Ναι, τα έδωσα γιατί δεν το πίστευα. :)

SBE

¥
Το επίθετο δρύινος έχει χαθεί απο το λόγο; Παλιά θυμάμαι διαφήμιση στην τηλεόραση για δρύινα έπιπλα. Και τότε οι ίδιοι επιλοποιοί ήταν.

Δεν χάθηκε, αλλά θα το ακούσεις περισσότερο σε καταστήματα επίπλων. Οι ξυλουργοί που ασχολούνται με το ίδιο το ξύλο (ή, όλο και συχνότερα, με μελαμίνες με μια λεπτή φλούδα "ξύλου" σε δρύινο χρώμα) πάνε στο ουσιαστικό.

+100 και για τη συχνότητα του άκλιτου (δεν τους δίνω άδικο, μάστορες του ξύλου είναι οι άνθρωποι, άσε που από «μάστορες του λόγου» κι αν έχουμε ακούσει λόγο ξύλινο, δάση ολόκληρα) και για τα συγχαρητήρια! Ναι, τα έδωσα γιατί δεν το πίστευα. :)

:-) :-)

Disclaimer:
Αν θέλετε να μου γυρίσει το μάτι :cry: , ανοίξτε κουβέντα για έπιπλα.
Ανήκει στην κατηγορία ιστορία μου - αμαρτία μου - και τα λοιπά.

Στο θέμα μας:
Ο πεθερός μου ήταν 55 χρόνια στα έπιπλα, και η πεθερά μου 45.
Όπως τους άρεσε να λένε, στις φλέβες τους κυλούσε λούστρο.
Η γλώσσα τους είχε αρκετούς ιδιωματισμούς της δουλειάς, αλλά απέφευγαν την κακοτοπιά στο ζήτημα της δρυός: Έλεγαν είναι από δρυ, δρύινα, δρυς.
Αφού μπορούσαν εκείνοι, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούν οι υπόλοιποι.

daeman

Administrator
Staff member
...
Parelaseis.jpg

Ντισκλέιμερ: Θυμίζω ότι αυτό το νήμα είναι για να γελάμε· αλλού αυτά τα συζητάμε.

daeman

Administrator
Staff member
Πολλά είναι παλιά, χαμογέλασα όμως:

-ΠΩΛΕΙΤΑΙ άθικτη τραπεζαρία λόγω αντικοινωνικότητας...

-Σε ένα χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Και η γυναίκα και η μάνα της.

-Άμα τσακωθείς μαζί της, πήγαινε και σφίξε όλα τα καπάκια από τα βάζα για να μπορείς μετά να πεις "α, τώρα με χρειάζεσαι εεεε;;;".

-Θυμάμαι πιτσιρικάδες πηγαίναμε στα νησιά με 200 προφυλακτικά! Και με τόσα γυρνάγαμε...

-Θυμήθηκα ατάκα φίλης μου, δευτέρα λυκείου, με το που είδε ότι το τεστ εγκυμοσύνης τής βγήκε αρνητικό: "Όχι ρε μαλάκα... τσάμπα τα 20 ευρώ"...

-Δεξιά βλέπουμε περιστερώνες, καγιέν, ελενίτ, αλουμινένια παράθυρα, δορυφορικές, στενά σοκάκια, ξέκωλα, κλασσικά δείγματα κυκλαδικού πολιτισμού.

-Όταν μου λένε πως κάποιος είναι μισός Έλληνας μισός Σουηδός, φαντάζομαι έναν να σταματάει για να περάσει πεζός ενώ ταυτόχρονα τον μουτζώνει.

-Αν η κοπέλα σου παραπονιέται ότι δεν την πας ποτέ κάπου ακριβά, πήγαινέ την σε ένα βενζινάδικο.

-Tο μεγαλύτερο δείγμα έλλειψης αυτοπεποίθησης, αν το καλοσκεφτείς, είναι το καμπαναριό με αλεξικέραυνο.

-Τα κίτρινα και τα πράσινα λουκουμάκια υπάρχουν μονάχα για να τσακωνόμαστε ποιος θα φάει τα κόκκινα.

-Ατάκα από το τούρκικο χθες: "Ονούρ, είσαι στεναχωρημένος; Πρόσεξα ότι δεν άγγιξες τον μελιτζανοντολμά".

-Πάντως δε χρειάζονταν τόσες προειδοποιητικές ταμπέλες κινδύνου στην Κορίνθου-Πατρών. Αρκούσε μία στην αρχή που να λέει
"ΠΟΥ ΠΑΣ, ΜΩΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;"

-Άγνοια κινδύνου είναι όταν στις ανδρικές τουαλέτες επιλέγεις εκείνη με το κλειστό καπάκι.

-Ζω για την ώρα που Έλληνας οδηγός φόρμουλα 1 θα αδειάσει το τασάκι του μονοθεσίου στην πίστα.

-Συμπαραστέκομαι ολόψυχα σε όσους μπαίνουν με το αυτοκίνητο σε τούνελ και σκύβουν για να μην βρουν.

-Κανονικά τα μωρά θα 'πρεπε να κοιμούνται 6 χρόνια σερί και να ξυπνάνε κατευθείαν για να πάνε σχολείο.

-Οι πιθανότητες να ξαναδιπλώσεις σωστά το φύλλο οδηγιών φαρμάκου, είναι μηδέν στις όσες κι αν προσπαθήσεις.

-Να βάζετε προφυλακτικό, γιατί δε χωράμε στα ΜΜΜ.

-Τελικά ισχύει: Η γυναίκα και το αυτοκίνητο δε δανείζονται. Και το κυριότερο, δεν δανείζονται το ένα στο άλλο.

-Καλοκαίρι είναι να σηκώνεσαι και να σηκώνεται μαζί σου και η καρέκλα.

-Αυτό το αστείο που ο διακόπτης για το κοινόχρηστο φως είναι δίπλα στο ξένο κουδούνι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

-Οι μανάδες έχουν την υπερδύναμη να ξεκινούν το καθάρισμα πάντα απ' το μέρος στο οποίο έχεις κρύψει τις τσόντες, όσες φορές κι αν το αλλάξεις

-Είναι ο Χατζηνικολάου απλήρωτος 8 μήνες. Σαν να είμαι εγώ απλήρωτος 14 χρόνια.

-Οι απέναντι λείπουν. 'Άφησαν αναμμένο φως στο μπαλκόνι. Πανούργο...

-Η γιαγιά στον 4ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε.

Elsa

¥
"Αυτό το αστείο που ο διακόπτης για το κοινόχρηστο φως είναι δίπλα στο ξένο κουδούνι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει."
Σοφή κουβέντα! :rolleyes:
(όσο για τα βάζα, έχει πλάκα αλλά συνήθως εγώ τα ανοίγω όταν είναι κακότροπα :cool:)

SBE

¥
Για τα βάζα υπάρχει και το εργαλείο που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι
25240_285.jpg

Για το φως στη σκάλα υπάρχει εναλλακτική λύση:
tru005_led_torch_keyring_300main.jpg

nickel

Administrator
Staff member
Για τα βάζα υπάρχει και το εργαλείο που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι
Μη μας ευνουχίζετε συνέχεια!

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σπίτι όπου δεν μένει ένας άνδρας που κορδώνεται κάθε φορά που μόνο αυτός ξεσφίγγει το καπάκι.

Υπάρχει και ο απλός τρόπος που μαθαίνουν τα παιδιά ήδη απ' την πέμπτη δημοτικού (το βάζο ανάποδα σε ζεστό νερό).

crystal

Moderator
Για να συμπληρώσω την εικόνα του Νίκελ, εγώ ξέρω το κόλπο με το μαχαίρι: σπρώχνεις τη μύτη του μαχαιριού κάτω από το καπάκι σε δυο-τρεις πλευρές, ίσα για να πάρει αέρα.

SBE

¥
... Και φυσικά η μέθοδος της προλαλήσασας πριν πιάσεις το εργαλείο, γιατί δεν κάνουμε τη ζωή μας πολύπλοκη χωρίς λόγο.
Το κακό είναι τα βάζα που δεν ανοίγουν ούτε με το μαχαίρι, ούτε με το μαραφέτι, ούτε με τις προσπάθειες κανενός στο σπίτι.

ΥΓ Νίκελ, έχω και πλήρες σετ κατσαβίδια, τανάλιες, πένσες κλπ καθώς και το ηλεκτρικό κατσαβίδι που χρειάζεται για τα έπιπλα απο το ΙΚΕΑ. Πω, πω, πάει τους ευνούχισα όλους, ε;

... Και φυσικά η μέθοδος της προλαλήσασας πριν πιάσεις το εργαλείο, γιατί δεν κανουμε τη ζωή μας πολύπλοκη χωρίς λόγο.
Το κακό είναι τα βάζα που δεν ανοίγουν ούτε με το μαχαίρι, ούτε με το μαραφέτι, ούτε με τις προσπάθειες κανενός στο σπίτι.

Αποκλείεται να μην ανοίγουν με την παραδοσιακή διαστολή καπακίου. Ακόμη κι αν είναι τόσο σφιχτά κλειστό, μετά το απαραίτητο λούσιμο σε καυτό νερό, χρησιμοποιείς δυο σετ χεριών (ο ένας κρατάει το σώμα και στρίβει δεξιόστροφα κι ο άλλος γυρνάει το καπάκι αριστερόστροφα).

-Πάντως δε χρειάζονταν τόσες προειδοποιητικές ταμπέλες κινδύνου στην Κορίνθου-Πατρών. Αρκούσε μία στην αρχή που να λέει
"ΠΟΥ ΠΑΣ, ΜΩΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;"

:lol: :lol: :clap: :clap:

Για τα bάζα: το μειονέκτημα της μεθόδου του ζεστού νερού είναι ότι πρέπει να βράσεις νερό, και όση ώρα το κάνεις αυτό μειώνεται ο ανδρισμός σου :-)

Για να συμπληρώσω την εικόνα του Νίκελ, εγώ ξέρω το κόλπο με το μαχαίρι: σπρώχνεις τη μύτη του μαχαιριού κάτω από το καπάκι σε δυο-τρεις πλευρές, ίσα για να πάρει αέρα.

Επειδή με το μαχαίρι, αν γλιστρήσει, χάνεις και κανένα δάχτυλο, χρησιμοποιώ το παλιό κλασσικό ανοιχτήρι για τις κονσέρβες βάζοντας την μία άκρη του κάτω από το καπάκι,το ανασηκώνω, μπαίνει ο αέρας και ανοίγει αμέσως. Υπάρχει και η μέθοδος της κουτάλας, όπου χτυπάς με την ανάποδη μεριά της το καπάκι γύρω γύρω για να ισιώσει και ανοίγει εύκολα. Στα δύσκολα δίνω το βάζο στον άντρα μου και μόλις το ανοίξει μεμιάς του λέω:
Ας μην το είχα ζαλίσει εγώ πρώτα και θα σου έλεγα αν το άνοιγες...

SBE

¥
Αμάν βρε κύριοι με τη μείωση του ανδρισμού σας! Τι να πω δηλαδή που μου έτυχε το ακόλουθο πριν μερικά χρόνια:

Περπατάγαμε με ένα φίλο μου νύχτα σε σκοτεινό δρόμο και με πλησίασε (εμένα, όχι και τους δυο μας) ένας μεθυσμένος μάλλον έτοιμος για καβγά, τον είχα κοιτάξει στραβά, φαίνεται. Ανταλλάξαμε δυο κουβέντες κι ο μεθυσμένος έφυγε. Είχα κάνει κι ένα assertiveness training εκείνες τις μέρες, έπιασε. Και τότε διαπίστωσα ότι ο συνοδός μου βρισκόταν καμιά εικοσαριά μέτρα μακριά και παρακολουθούσε μισοκρυμμένος. Κι εντάξει βρε παιδί μου, δεν περιμένω να ρίξει ξύλο για λογαριασμό μου, αλλά τέλος πάντων, ηθική υποστήριξη!

nickel

Administrator
Staff member
Αυτά κάνετε. Ευνούχισε, ευνούχισε, στο τέλος σας μένουν οι μετροσέξουαλ. Ή μήπως μητροσεξουαλικοί (από μητρόπολη);

Έτσι είναι. Αυτά φέρνουν οι φεμινιστικές απελευθερώσεις. Αντί να τρέμετε όταν ο άντρας βαράει το χέρι στο τραπέζι...