Κι οι πέντε λωρίδες ήταν πήχτρα στα ταξί, τελικά;
Εαρίωνα, μια εικόνα χίλιες λέξεις, αλλά χίλιες λέξεις δεν γράφω τώρα, δεν είναι βία ούτε ανάγκη. Εγώ μέτρησα στους γκουγκλοχάρτες πριν (βλ. λίνκι στο #31), από πάνω. Στην 41η, ανατολική και δυτική, τρεις λωρίδες μετράω, βαριά τέσσερις. Εμποδίζει βέβαια η σκιά των κτιρίων στη νότια πλευρά και θα 'πρεπε να την περπατήσω όλη με το street view για να βεβαιωθώ, γιατί τότε που την περπατούσα εν σώματι (εν τάχει και ουχί εν ταξί) δεν είχα το νου μου στις λωρίδες, φυσικά. Αλλά πού να τραβιέσαι απογευματιάτικα με τέτοια ντάλα σήμερα για τοπογραφικά στη Νέα Υόρκη; Δεν πάμε στο Γκούγκενχαϊμ καλύτερα, να μας φωτογραφίζουν από κάτω; Τι θα βάλουμε στο εξώφυλλο των δυο δίσκων; Τα ταξί στην 41η; Άσε, δρόμο θα βάλουμε στον άλλο δίσκο.Κι όμως, αν μπείτε στο Γκούγκλη, όπως μπήκα εγώ, στην 41η Οδό για παράδειγμα, εγώ μετράω πέντε λωρίδες.
...
Επειδή όμως μου μπήκε η ιδέα, την περπάτησα επιγραμμικώς. Η φωτογραφία αυτή είναι στη διασταύρωση της 41ης με την 7η λεωφόρο και οι πέντε λωρίδες που βλέπουμε είναι της 7ης λεωφόρου, όχι της 41ης οδού. Πάω παρακάτω να δω τι θα προκύψει. Αν αργήσω, ή δεν θα έχω βρει πουθενά στην 41η πέντε λωρίδες ή θα έχω πέσει στον Χάντσον, απορροφημένος από το μέτρημα. Μ' αγαπά, δε μ' αγαπά, μ' αγαπά... :)Κι όμως, αν μπείτε στο Γκούγκλη, όπως μπήκα εγώ, στην 41η Οδό για παράδειγμα, εγώ μετράω πέντε λωρίδες.
...
...
Επίσης, οι Οδοί (άξονες ανατολής-δύσης) από την 40ή μέχρι την 49η (εκτός από την 42η, αλλά τότε γιατί να μην την αναφέρει συγκεκριμένα; ) δεν έχουν πέντε λωρίδες, σήμερα τουλάχιστον, δεν ξέρω για το 1925 που γράφτηκε ο Γκάτσμπι. ...