Το γραφείο μου είναι γεμάτο sticky notes. Μερικά τα έχω μπροστά μου για λίγες ώρες ή μέρες, μέχρι να λήξει η χρησιμότητά τους και να τα πετάξω, τα περισσότερα όμως σέρνονται πάνω στο γραφείο, και όταν τα αποσύρω από την πρώτη γραμμή, τα φυλάω σε μια στίβα από χαρτάκια, κάποια εξ αυτών με ηλικία αρκετών ετών — αλλά δεν τολμάω να τα πετάξω, μήπως κάποια μέρα χρειαστώ τη συγκεκριμένη πληροφορία και δεν τη βρίσκω. Εννοείται ότι γράφω και συνταγές σε sticky notes, και δεν τις πετάω, αλλά δεν είναι και εύχρηστες, έτσι χαμένες μέσα στη στίβα.
Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω ένα από τα πολλά προγραμματάκια για sticky notes που κυκλοφορούν, μήπως και απαλλαγώ από το χαρτομάνι. Κατέβασα αυτό εδώ, και το ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα! Μπορεί να υπάρχουν και άλλα καλύτερα, λέω να δοκιμάσω μερικά ακόμα πριν αποφασίσω σε ποιο θα μείνω πιστή.
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, όλο κι όλο το πρόγραμμα είναι ένα executable file. Οι δυνατότητες πολλές:
1) Έχω βάλει ως store folder το Dropbox, ώστε να μπορώ να τα ανοίγω όπου κι αν βρίσκομαι.
2) Ανοίγω ακαριαία το ευρετήριό τους με ένα hotkey που καθόρισα.
3) Τα χωρίζω σε κατηγορίες, π.χ. Contacts, Recipes, Notes κ.α.
4) Σε κάθε sticky note μπορείς να βάλεις και alarm για να σε ειδοποιήσει για κάτι.
5) Εννοείται ότι μπορείς να καθορίσεις όλες τις παραμέτρους της εμφάνισης: μέγεθος, χρώμα, font, διαφάνεια κλπ.
Αν έχετε να προτείνετε κανένα παρόμοιο προγραμματάκι που χρησιμοποιείτε, ευχαρίστως να το δοκιμάσω κι αυτό.
Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω ένα από τα πολλά προγραμματάκια για sticky notes που κυκλοφορούν, μήπως και απαλλαγώ από το χαρτομάνι. Κατέβασα αυτό εδώ, και το ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα! Μπορεί να υπάρχουν και άλλα καλύτερα, λέω να δοκιμάσω μερικά ακόμα πριν αποφασίσω σε ποιο θα μείνω πιστή.
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, όλο κι όλο το πρόγραμμα είναι ένα executable file. Οι δυνατότητες πολλές:
1) Έχω βάλει ως store folder το Dropbox, ώστε να μπορώ να τα ανοίγω όπου κι αν βρίσκομαι.
2) Ανοίγω ακαριαία το ευρετήριό τους με ένα hotkey που καθόρισα.
3) Τα χωρίζω σε κατηγορίες, π.χ. Contacts, Recipes, Notes κ.α.
4) Σε κάθε sticky note μπορείς να βάλεις και alarm για να σε ειδοποιήσει για κάτι.
5) Εννοείται ότι μπορείς να καθορίσεις όλες τις παραμέτρους της εμφάνισης: μέγεθος, χρώμα, font, διαφάνεια κλπ.
Αν έχετε να προτείνετε κανένα παρόμοιο προγραμματάκι που χρησιμοποιείτε, ευχαρίστως να το δοκιμάσω κι αυτό.