Καλησπέρα! Είναι ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη που είναι υπεύθυνος για τις επισκευές, τη συντήρηση, την πρόσληψη προσωπικού του πλοίου στο λιμάνι της βάσης του πλοίου. Η ΙΑΤΕ το δίνει φροντιστής πλοίου, αλλά έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη) ότι ο φροντιστής του πλοίου είναι φυσικό πρόσωπο πάνω στο καράβι που είναι επιφορτισμένο με κάποιο καθήκον, τροφοδοσίας ίσως, δεν ξέρω. Ενώ ο ship's husband μπορεί να είναι και εταιρεία που απλά εκπροσωπεί τον πλοιοκτήτη και διενεργεί όλα αυτά τα καθήκοντα που σας είπα παραπάνω. Καμιά ιδέα; Ο Χιωτάκης στο Shipping business and law dictionary δίνει "εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Έδιτ: μου σφυρίξανε από ναυτιλιακή ότι το λένε "ο ατζέντης του πλοίου" και πράγματι βγάζει μερικά αποτελέσματα κυρίως από Κύπρο (όπου καταλαβαίνεις ότι πήραν το agent και το έκαναν ατζέντη). Δεν ξέρω αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε καταστατικό. Τι λέτε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Έδιτ: μου σφυρίξανε από ναυτιλιακή ότι το λένε "ο ατζέντης του πλοίου" και πράγματι βγάζει μερικά αποτελέσματα κυρίως από Κύπρο (όπου καταλαβαίνεις ότι πήραν το agent και το έκαναν ατζέντη). Δεν ξέρω αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε καταστατικό. Τι λέτε;