Θα διαφωνήσω με τον δόκτορα εφτάφορο. Δεν βλέπω καμία αναφορά στην αντιμετώπσιη προβλημάτων ή ούτε καν σε προβλήματα. Η φράση από μόνη της το μόνο που λέει είναι ότι η κλιματική αλλαγή ανα-θεωρείται.
ΟΚ, ναι, συμφωνώ ότι θα μπορούσε να πει κανείς «η κλιματική αλλαγή από νέα οπτική».
Και δεν έχεις άδικο στο ότι δεν υπάρχει αναφορά σε προβλήματα και υπό αυτή την έννοια, η απόδοσή μου παραείναι ελεύθερη. Από την άλλη, τι σημαίνει «αναθεώρηση της κλιματικής αλλαγής;» ή «νέο φως στην κλιματική αλλαγή;». Προφανώς λείπει κάτι, όπως το διαπιστώνεις και εσύ, επειδή στα ελληνικά η «κλιματική αλλαγή» είναι (στα αυτιά μου) υποσύνολο του πακέτου climate change.
Ε, από εκεί και πέρα είναι δύο κλικ απόσταση. Τι είναι η «κλιματική αλλαγή», καλό ή κακό; Κακό και μας δημιουργεί προβλήματα, αλλιώς δεν θα μας απασχολούσε αλλά θα την προσμέναμε χορεύοντας στα λιβάδια. Τι έκανε η ΕΕ; Αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα από νέα οπτική γωνία (το «νέο φως» απλώς δεν μου αρέσει, δεν λέω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, περί ορέξεως κλπ).
Το σκέτο «η κλιματική αλλαγή από νέα οπτική»επιτρέπει ίσως να καταλάβει κανείς ότι επανεξετάζεται το όλο θέμα, ακόμη και το
αν υπάρχουν προβλήματα --που δεν νομίζω ότι είναι αυτό το νόημα.