bernardina
Moderator
Ripple είναι, φυσικά, ο κυματισμός, η πτύχωση και τα παρόμοια.
Στην ορολογία της ζαχαροπλαστικής είναι τα κυματάκια μιας άλλης γεύσης που παρεμβάλλονται στην κύρια γεύση ενός κρεμώδους γλυκού, κατά κύριο λόγο παγωτού.
Στα ελληνικά έχει γίνει ρίπλα και, φυσικά κλίνεται: ρίπλες
Ορίστε, βουτηχτείτε σε δελεαστικές ρίπλες γλύκας και δροσιάς και μην κάνετε κόνξες.
Κι αν δεν σας φτάνει το "φάτε μάτιαψάρια ρίπλες", δρρρρόμο για το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο. Ή, αν το λέει η περδικούλα σας, πάρτε ως βάση αυτή την πανεύκολη συνταγή, (ενσωματώνοντας, αν θέλετε, τη σος για να γίνει ρίπλα) ή ενώνοντάς τη με μια άλλη γεύση.:)
Επειδή δεν πολυσυμπαθώ τη μαστίχα στο παγωτό, έκανα τρεις δικές μου παραλλαγές της συνταγής: μια με χυμό και ξύσμα λεμονιού, μια με βανίλια και μέλι, και μια με κακάο, κουβερτούρα και δικό μου λικέρ σοκολάτα*. Τα αποτελέσματα άφησαν άφωνους όσους τα δοκίμασαν, και περισσότερο απ' όλους εμένα! Ούτε το καλύτερο ζαχαροπλαστείο. Αν τη δοκιμάσετε, σας εγγυώμαι απόλυτη επιτυχία. Θα σας ενθουσιάσει και θα φάτε κόλλημα.
*Για το παρφέ λεμόνι χρησιμοποίησα ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Για το παρφέ σοκολάτα, στο απλό σιρόπι ζάχαρης πρόσθεσα μια ολόκληρη κουβερτούρα και ένα γεμάτο σφηνάκι λικέρ κακάο. Μ' αυτό τον τρόπο, το μίγμα κρόκων-σιροπιού δεν γίνεται πάρα πολύ αφράτο, αλλά νο πρόμπλεμ! Στην κατάψυξη μετασχηματίζεται σε ένα ωραιότατο παρφέ σοκολάτας με διακριτικές ρίπλες.
Οι επόμενες δοκιμές θα είναι μια με καραμέλα και μια με μερέντα! I'll keep you posted!
Αλήθεια, ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος συνδυασμός ρίπλας;
Στην ορολογία της ζαχαροπλαστικής είναι τα κυματάκια μιας άλλης γεύσης που παρεμβάλλονται στην κύρια γεύση ενός κρεμώδους γλυκού, κατά κύριο λόγο παγωτού.
Στα ελληνικά έχει γίνει ρίπλα και, φυσικά κλίνεται: ρίπλες
Ορίστε, βουτηχτείτε σε δελεαστικές ρίπλες γλύκας και δροσιάς και μην κάνετε κόνξες.
Κι αν δεν σας φτάνει το "φάτε μάτια
Επειδή δεν πολυσυμπαθώ τη μαστίχα στο παγωτό, έκανα τρεις δικές μου παραλλαγές της συνταγής: μια με χυμό και ξύσμα λεμονιού, μια με βανίλια και μέλι, και μια με κακάο, κουβερτούρα και δικό μου λικέρ σοκολάτα*. Τα αποτελέσματα άφησαν άφωνους όσους τα δοκίμασαν, και περισσότερο απ' όλους εμένα! Ούτε το καλύτερο ζαχαροπλαστείο. Αν τη δοκιμάσετε, σας εγγυώμαι απόλυτη επιτυχία. Θα σας ενθουσιάσει και θα φάτε κόλλημα.
*Για το παρφέ λεμόνι χρησιμοποίησα ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Για το παρφέ σοκολάτα, στο απλό σιρόπι ζάχαρης πρόσθεσα μια ολόκληρη κουβερτούρα και ένα γεμάτο σφηνάκι λικέρ κακάο. Μ' αυτό τον τρόπο, το μίγμα κρόκων-σιροπιού δεν γίνεται πάρα πολύ αφράτο, αλλά νο πρόμπλεμ! Στην κατάψυξη μετασχηματίζεται σε ένα ωραιότατο παρφέ σοκολάτας με διακριτικές ρίπλες.
Οι επόμενες δοκιμές θα είναι μια με καραμέλα και μια με μερέντα! I'll keep you posted!
Αλήθεια, ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος συνδυασμός ρίπλας;