metafrasi banner

railway town / railroad town

m_a_a_

Well-known member
A railway town, or railroad town, is a settlement that originated or was greatly developed because of a railway station or junction at its site.

Έκανα κάτι αναζητήσεις στα τυφλά: μία για σταθμούπολη, και μία για… φυλαχτείτε… περισιδηροδρομιαία κοινότητα.

Μηδέν εις το πηλίκο. (Ο Γκούγκλης μου αντιπροτείνει τη… Σταυρούπολη :D )

Θα μ' ενδιέφερε πρωτίστως μια σχετικά οικονομική απόδοση…

…κι είμαι όλος αφτιά.

:-)

daeman

Administrator
Staff member
Συνήθως, σιδηροδρομική πόλη.

Το δίλεκτο δεν ξεκαθαρίζει αν είναι σιδηροδρομική εκ γενετής ή άλλως πως, αλλά χρησιμοποιείται για εκ γενετής, όπως είδα γκουγκλάροντας.

-Και τι είπαμε πως είναι εδώ πέρα;
-Θυμαριά.
-Και τι είναι αυτή η Θυμαριά;
-Ένα χωριουδάκι.
-Χωριουδάκι, ε;
-Χωριουδάκι αλλά κόμβος.

Last edited:

m_a_a_

Well-known member
Και θα πούμε εξίσου άφοβα και σιδηροδρομικός οικισμός ξερωγώ;

Άσχετο: στο, εν δυνάμει παράλληλο, Σύμπαν με τις Άδολες Εξυπνάδες, θα λέγαμε σιδηροδομικός σταθμός πολεοδρομίας...

daeman

Administrator
Staff member
Και θα πούμε εξίσου άφοβα και σιδηροδρομικός οικισμός ξερωγώ;

Άσχετο: στο, εν δυνάμει παράλληλο, Σύμπαν με τις Άδολες Εξυπνάδες, θα λέγαμε σιδηροδομικός σταθμός πολεοδρομίας...

Τι μας εμποδίζει; Όσοι έχουμε ταξιδέψει με τρένο, έχουμε δει κάμποσους οικισμούς με παλιούς σταθμούς, πεντεδέκα σπίτια, που άνετα θα τους λέγαμε έτσι.

m_a_a_

Well-known member
Προσπαθώ να προσδιορίσω τους ενδοιασμούς μου και δεν τα καταφέρνω…Μη με συνερίζεστε…

…που, παρεμπιπτόντως, έτσι μου 'ρχεται καμιά φορά καληώρα να το γράψω συννερίζεστε, και να σημαίνει «μην μπαίνετε στον κόπο να πάτε με τα νερά μου»… Το οποίο, βέβαια, άμα το σκεφτώ λίγο παραπάνω, μάλλον πρέπει να γίνει Μη με συννερώνεστε… Όπως και να 'χει πάντως, μη μου ξενερώνεστε!

🙃

Last edited: