metafrasi banner

pursuit team

Καλημέρα :)

Στο κείμενό μου (sales proposal από μεγάλη εταιρεία ΙΤ προς εταιρικούς πελάτες) εμφανίζεται συχνά η έκφραση "pursuit team". Καταλαβαίνω πολύ γενικά ότι είναι η ομάδα που ασχολείται με το κλείσιμο των deals (ή ενός συγκεκριμένου deal). Στο online γλωσσάρι της Microsoft, το pursuit team ορίζεται ως "People who are members of the group that is assigned to follow up on a particular lead" και αποδίδεται ως "ομάδα παρακολούθησης". Υπόψιν ότι το pursuit χρησιμοποιείται συχνά μόνο του στο κείμενο, π.χ. "Delete any item not in scope for your pursuit" (οδηγία προς τα μέλη του pursuit team για τη σύνταξη της τελικής πρότασης).

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Παρεμφερή είναι και η ομάδα ολοκλήρωσης (λίγα ευρήματα, και ως απόδοση του integration team αλλά και σε χρήση όπως αυτή που περιγράφεις) και η πολύ πιο συνηθισμένη ομάδα υλοποίησης (έργου). Για γενικότερη χρήση, φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να κάνεις ad hoc παραφράσεις.

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρες

Τι θα λέγατε για το φλυαρούτσικο «μονάδα επιδίωξης στόχου»· και στο "Delete any item not in scope for your pursuit" να γίνει «που δεν ανήκει στις επιδιώξεις σου»;

Μ' αρέσει η υλοποίηση γενικά, αλλά φαντάζομαι ότι η ομάδα υλοποίησης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα έργο, ενώ αυτό που κάνει η pursuit team του κειμένου μου είναι να "κυνηγάει" δουλειές / πιθανούς πελάτες για να κλείσει συμφωνίες. Επίσης, στο συγκεκριμένο κόντεξτ η υλοποίηση χρησιμοποιείται ως απόδοση για το deployment συστημάτων ή το implementation υπηρεσιών και λύσεων. Επομένως, η επιδίωξη μου φαίνεται καταλληλότερη.
Ευχαριστώ!

Ενημέρωση:
Μετά από πολύ πονοκεφάλιασμα, προτιμήθηκε η ομάδα στόχευσης.

nickel

Administrator
Staff member
Αρκούντως μαρκετινίστικο. Αυστηρά, η στόχευση είναι ο προσδιορισμός του στόχου (targeting), τον οποίο καλείσαι στη συνέχεια να πετύχεις, να επιδιώξεις. Αλλά μ' αρέσει.

daeman

Administrator
Staff member
...
Ναι, το κυνήγι ξεκινάει με τον εντοπισμό του θηράματος και τη στόχευση, αλλά δεν αρκεί να του ρίξεις μόνο· πρέπει να στείλεις και τα σκυλιά να το φέρουν. Retrievers. :-)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Θα ρίξω και μια ομάδα περάτωσης να υπάρχει κι ας μείνει στα αζήτητα... (Στοχοπεράτωση δεν υπάρχει, ε; Κρίμα.)