metafrasi banner

policy owner vs policy driver

Καλησπέρα! Πολιτική συμμόρφωσης ομίλου για διάφορα θέματα, π.χ. πολιτική αναφοράς παραπτωμάτων, σύγκρουσης συμφερόντων, επιχειρηματικής δεοντολογίας, κτλ.

Στην πρώτη σελίδα κάθε εγγράφου υπάρχει πινακάκι με τον συντάκτη, τους υπεύθυνους επικοινωνίας κτλ. Στο πινακάκι αυτό υπάρχουν τα πεδία policy owner και policy driver.

Στο πεδίο policy owner αντιστοιχίζεται ένα ακρωνύμιο που δεν ξέρω τι σημαίνει, προφανώς κάποια επιχειρηματική/λειτουργική μονάδα του ομίλου, και στο πεδίο policy driver αντιστοιχίζεται ο διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης του ομίλου.

Οπότε προφανώς το policy owner αφορά την οντότητα εφαρμογής της πολιτικής συμμόρφωσης και το policy driver αφορά τον υπεύθυνο σχεδιασμού της πολιτικής συμμόρφωσης. Καταρχάς συμφωνείτε; Το έχω καταλάβει σωστά; Κατά δεύτερον, έχετε κάποιον καλύτερο όρο να προτείνετε; Ευχ!

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Νομίζω ότι το policy owner είναι αυτό που μας έχει ζαλίσει η τρόικα, να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος. Να φτιάξουμε κοινά αποδεκτό δικό μας πρόγραμμα ή έστω να αποδεχτούμε για δικό μας το κοινά συμφωνημένο πρόγραμμα.

Θα μου φαινόταν πιο λογικό να είναι policy owner ο σχεδιαστής και policy driver ο εφαρμοστής, ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος. Μου φαίνεται λογικό και από τη διάταξη του πίνακα που έχεις: πρώτα ο υπεύθυνος του σχεδιασμού, μετά ο υπεύθυνος για την εφαρμογή.