metafrasi banner

Piece Goods & Notations

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν ήξερα, έμαθα:

Full Definition of notion
1
a (1) : an individual's conception or impression of something known, experienced, or imagined (2) : an inclusive general concept (3) : a theory or belief held by a person or group
b : a personal inclination : whim
2
obsolete : mind, intellect
3
plural : small useful items : sundries

και λοιπά ανάλογα είδη π.χ.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Description for 5131: Piece Goods, Notions, and Other Dry Good (Από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ)

Establishments primarily engaged in the wholesale distribution of piece goods or yard goods of natural or manmade fibers, notions (sewing and hair accessories, etc.), and other dry goods.

Μάλλον θα έλεγα υφάσματα, υλικά ραπτικής και κομμωτικής κτλ.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ας τα βάλουμε κι εδώ να υπάρχουν:
Piece Goods
Items that are sold as units with a set of specified dimensions. Examples of piece goods include sized bed sheets, carpets, table cloths, etc.

Μπράβο, βρε παιδιά! Σας ευχαριστώ πολύ! (Το τι ωραίο είναι να ψάχνει κάποιος για σένα όταν πνίγεσαι να παραδώσεις, δεν λέγεται! Σας είμαι ευγνώμων!)

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τώρα μου θύμισες που κάθε φορά που με ρωτάνε κάτι που δεν το ξέρω ή δεν το θυμάμαι καλά και μου λένε «αλλά αν δεν ξέρεις, μη χάσεις το χρόνο σου να ψάχνεις». Λες και γίνεται να κάτσω να με φάει η περιέργεια :D

Τώρα μου θύμισες που κάθε φορά που με ρωτάνε κάτι που δεν το ξέρω ή δεν το θυμάμαι καλά και μου λένε «αλλά αν δεν ξέρεις, μη χάσεις το χρόνο σου να ψάχνεις». Λες και γίνεται να κάτσω να με φάει η περιέργεια :D

Εμ, γι' αυτό είσαι γεννημένη μεταφράστρια, Παλάβρα μου! Γιατί αν δεν είσαι και λίγο "άρρωστη" δεν γίνεται να είσαι τόσο καλή!

drsiebenmal

HandyMod
Staff member

«αλλά αν δεν ξέρεις, μη χάσεις το χρόνο σου να ψάχνεις» = «και ξέρω ότι η πρώτη σου δουλειά θα είναι να ψάξεις να το βρεις» (EL > EL)

Palavra

Mod Almighty
Staff member
«αλλά αν δεν ξέρεις, μη χάσεις το χρόνο σου να ψάχνεις» = «και ξέρω ότι η πρώτη σου δουλειά θα είναι να ψάξεις να το βρεις» (EL > EL)

«Κι εγώ θα κάνω ότι δε θέλω να σε βάζω σε κόπο». Πώς είναι όταν μας προσφέρουν και τρίτο κομμάτι τούρτα κι εμείς κάνουμε πως δε θέλουμε άλλο, τείνοντας ταυτόχρονα το πιάτο να μας σερβίρουν; Έτσι :)