Στις παραπάνω περιπτώσεις θα προτιμούσα τη "νομιζόμενη". Η "αντιληπτή χρησιμότητα" μπορεί κάλλιστα να ερμηνεύεται σαν χρησιμότητα που είναι δεδομένο ότι υπάρχει και που τα άτομα την αντιλαμβάνονται σε κάποιο βαθμό, ενώ εν μέρει ίσως δεν γίνεται αντιληπτή. Είναι όμως απαραίτητο σε κάποιες χρήσεις να φαίνεται καθαρά το υποκειμενικό στοιχείο, όπως συμβαίνει με την perceived need του #11 που διαψεύδεται από τα στοιχεία (και ναι, θα απαντούσα θετικά στο ερώτημα του Νίκελ κατά πόσον ταιριάζει περισσότερο η νομιζόμενη ανάγκη). Το "θεωρούμενη" είναι σωστό, αλλά θα με προβλημάτιζε η σύνταξη: "θεωρούμενη" σκέτο ή "θεωρούμενη ως"; Το "διαβλεπόμενη" μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο απ' τα μαλλιά, αφού μόνο η ενεργητική φωνή και διάθεση του ρήματος είναι εύχρηστη. Η "διαφαινόμενη" δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί τείνει να θέσει σε υποκειμενική βάση μόνο την αντίληψη του πράγματος, όχι το ίδιο το πράγμα. Υπάρχουν βέβαια και οι περιφραστικές αποδόσεις. Στο παράδειγμα του ποστ #1 (The most important problem is the perceived threat to public health) δεν θα έλεγα ποτέ η "αντιληπτή απειλή", αλλά κάλλιστα θα έλεγα "εκείνο που γίνεται αντιληπτό σαν απειλή". Νομίζω μάλιστα ότι αυτή είναι η απόδοση που έχω χρησιμοποιήσει συχνότερα μέχρι στιγμής.