Δαεμάνε, επειδή όλο μας ξεφουρνίζεις και μας προτείνεις όμορφες λέξεις από τον ακένωτο πλούτο της αγνής ελληνική επαρχίας, θέλω να σου κάνω ένα αντίδωρο, και σκέφτηκα πως, ως βαριά εθισμένο στην καφεΐνη, το παρακάτω θα σε ενδιαφέρει:
Κόκκος καφέ ζεσταίνει ροφήματα;
Ο πρωινός καφές --και όχι μόνο-- αποτελεί αγαπημένο τελετουργικό για πολλούς λάτρεις του αρωματικού ροφήματος.
Και ποιος δεν θέλει να απολαμβάνει τον καφέ του στην ιδανική θερμοκρασία για ώρες;
Για τον λόγο αυτόν δύο Αμερικανοί από το Νιου Τζέρσεϊ επινόησαν τα Coffee Joulies.
Πρόκειται για μεταλλικούς κόκκους καφέ οι οποίοι βοηθούν τα ροφήματα στα οποία προστίθενται να αντισταθούν στους νόμους της θερμοδυναμικής. Το μυστικό κρύβεται σε ένα ειδικό «μη τοξικό» υλικό στο εσωτερικό τους που παίζει τον ρόλο ενός θερμοστάτη.
« Το υλικό που είναι κλεισμένο στο εσωτερικό κάθε κόκκου είναι σχεδιασμένο ώστε να λιώνει στους 60 βαθμούς Κελσίου, απορροφώντας παράλληλα ενέργεια κατά τη διαδικασία αυτή» εξηγούν. Αυτό έχει αποτέλεσμα τη μείωση της θερμοκρασίας του ροφήματος σε ιδανικά προς πόση επίπεδα.
« Μόλις το ρόφημα αγγίξει την ιδανική θερμοκρασία, ο πυρήνας των καινοτόμων κόκκων στερεοποιείται και πάλι, απελευθερώνοντας αυτή τη φορά σταδιακά την ενέργεια που είχε προηγουμένως απορροφήσει. Έτσι τα Joulies είναι σε θέση να διατηρούν τον καφέ μας ζεστό για διπλάσιο χρόνο» καταλήγουν οι δημιουργοί τους. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να προσθέσει τους μεταλλικούς κόκκους στο ρόφημα που πίνει και στη συνέχεια να κλείσει το δοχείο με καπάκι.
Τα Coffee Joulies αναμένεται να διατεθούν σύντομα στην αμερικανική αγορά στην τιμή των 50 δολαρίων (δηλαδή περίπου 34 ευρώ) ανά σακουλάκι.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.Joulies.com. (στην οποία θα βρεις και σχετικό βιντεάκι, και αν έχεις ακόμα απορίες, τις λύνεις στο
FAQ ).
Από το
Βήμα Science (9 Μαΐου 2011)
ΥΓ. Πώς θα τις πούμε τις Coffee Joulies; Καφε-Τζούλιες;