Επειδή το (εναλλασσόμενο) ηλεκτρικό ρεύμα απεικονίζεται ως ημιτονοειδής κυματομορφή με τιμές κορυφής... Οι ημιτονοειδείς κυματομορφές έχουν κορυφές (μέγιστα) και κοιλάδες (ελάχιστα).[...]αλλά εγώ θα [...] θα αναρωτιέμαι γιατί όλα σχεδόν τα peak στην ΕΛΕΤΟ είναι «κορυφής»: peak current, ρεύμα κορυφής· peak value, τιμή κορυφής, κορυφοτιμή κ.ο.κ.
Υπάρχει και ένας όρος που δεν τον περιέλαβες: Η επιφάνεια του γυαλιού δεν είναι ομαλή και αποτελείται από μικροσκοπικές κορυφές και βάραθρα (από http://www.vitrium.gr/clean%20glass%20technolgy.html). Ακριβέστερος ο όρος για τους σχολαστικούς, καθότι υπονοεί πως τα δύο αυτά στοιχεία είναι εκατέρωθεν (δηλ. ψηλότερα και χαμηλότερα, αντίστοιχα) από ένα επίπεδο αναφοράς στη βάση των ορέων, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια ημιτονοειδή καμπύλη — ενώ οι κοιλάδες έχουν το χαμηλότερο σημείο τους στους πρόποδες, φέρνοντας έτσι το επίπεδο αναφοράς κάπου σ' ένα απροσδιόριστο σημείο των πλαγιών.Η (κυριότερη) απορία μου είναι: ποιο είναι το αντίθετο της κορυφής; Το "κοιλάδα" που αναφέρεις το έχω δει, αλλά δεν το βρίσκω σε λεξικά. Είναι καθιερωμένο; Τα υπόλοιπα που έχω βρει χρησιμοποιούνται; Τι λέτε;
Υπάρχουν και οι κοιλότητες, που βρίσκεται και στο teleterm.