metafrasi banner

Mission style furniture

SBE

¥
Κρίνοντας απο φωτό του γκούγκλη, για ρουστίκ μου μοιάζει. Αμερικάνικο ρουστίκ, ίσως;

nickel

Administrator
Staff member
Κανονικά, αν δηλαδή το μετέφραζες, θα έπρεπε να είναι κάτι σαν «ρυθμός της ιεραποστολής», αλλά μπορεί να θυμίζει «στάση του ιεραπόστολου». :)

Για περιγραφική απόδοση, μου άρεσε η σκέψη σου. Προτιμώ το «ρουστίκ» από τα «μοναστηριακά έπιπλα» που σκέφτηκα.

bernardina

Moderator

Αυτό είναι καταχωρημένο ως american rustic http://www.ultimatewaterbeds.com.au/american-rustic.html
Σου κάνει;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
To American rustic είναι λίγο πιο τετράγωνο, πιο σκανδιναβικό στο σκούρο του, μου φαίνεται. Μάλλον θα μείνω αναγκαστικά στο περιγραφικό αν δεν βρεθεί άλλη έμπνευση.

Α, άλλη έμπνευση: Ισπαναμερικανικό/Καλιφορνέζικο μοναστηριακό; Να υπάρχει και το mission, κάπως...

bernardina

Moderator
Αν ρίξεις μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Mission_Style ίσως ξεμπλοκάρεις, γιατί θα δεις ότι δεν είναι τόσο περιορισμένο όσο σου φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Αν το κείμενο δεν είναι απολύτως εξειδικευμένο, κάποιοι απ' όλους αυτούς τους όρους θα ανταποκρίνονται στο αμερικάνικο ρουστίκ (που κατά τη γνώμη μου είναι κάπως πιο ακατέργαστο από αυτό που μας έδειξες, πάντως)

Edit Νοτιοαμερικάνικο ρουστίκ ίσως;

daeman

Administrator
Staff member
...
Βρίσκω εδώ (σελ. 24) σε σχετική πτυχιακή ένα «ιεραποστολικό στυλ» να περιγράφει έργο του Stickley, αλλά δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος στην επιπλοτεχνία ή στανιομεταφρασμένος γι' αυτό το κείμενο (όπως το Arts and Crafts λίγο παρακάτω).
Αυτό που ξέρω είναι ότι θα κρυφογελάσουν μερικοί με το «ιεραποστολικό στυλ».

· GUSTAV STICKLEY (1858 - 1942) ca. 1900, usa
Βαρύ δρύινο έπιπλο με απλές, ορθογώνιες γραμμές, που προέρχονται από τις ισπανικές ιεραποστολές στην Καλιφόρνια, δημιουργήθηκε από τους αδερφούς L & J.G. Stickley. Το ιεραποστολικό στυλ ήταν δημοφιλές νωρίς τον 20ο αιώνα, παραλλήλιζε την κίνηση των τεχνών και των χειροτεχνιών στην Αγγλία, το οποίο έγινε μία εξέγερση ενάντια στην άνοστη/ ακαλαίσθητη υπερμηχανοποίηση. Το ιδανικό αυτής της κίνησης ενσωματώθηκε από τη μαστοριά, και το έπιπλο που δημιουργήθηκε από τους θιασώτες των τεχνών και των χειροτεχνιών είναι πολύ απλό στο σχεδιασμό.

Για το American Arts and Crafts, σ' εκείνο το νήμα.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μπέρνι, δες πού οδηγεί ο λίνκος στις τρεις πρώτες λέξεις του αρχικού μου ποστ... :) ;) Και ναι, δεν χρειάζεται μάλλον πολλή φασαρία, μια αναφορά ανπασάν είναι τελικά...

bernardina

Moderator
Μπέρνι, δες πού οδηγεί ο λίνκος στις τρεις πρώτες λέξεις του αρχικού μου ποστ... :) ;) Και ναι, δεν χρειάζεται μάλλον πολλή φασαρία, μια αναφορά ανπασάν είναι τελικά...

Ουπς, δίκιο έχεις :blush::eek: