metafrasi banner

Medicine: pisiform, hamate

Καλησπέρα! Μιλάμε για τον καρπό ενός ανθρώπου και υπάρχουν αυτά τα δύο κόκαλα στην παρακάτω πρόταση:

The injuries to the left pisiform, left hamate and the anterior superior of the iliac spine have a narrow, shallow, slicing V, which is consistent with the blade of a knife.

Θα ήθελα βοήθεια με όλη την πρόταση, αν γίνεται παρακαλώ (εντάξει όχι τη δευτερεύουσα).

Ευχαριστώ πολύ!

cougr

¥
Azi, I'll help with some of it and perhaps others can assist with the rest.

pisiform = πισοειδές
hamate = αγκιστρωτό
anterior superior iliac spine (ASIS) = πρόσθια άνω λαγόνια άκανθα

the expression anterior superior of the iliac spine appears to be erroneous eg. you can have the anterior superior iliac spine, the anterior superior border/process/region etc. of the iliac spine but not the anterior superior of the iliac spine

Excuse the English and somewhat abruptness of my reply but I'm in quite a bit of a hurry at the moment and need to go.

Πισοειδές, αγκιστρωτό:
«Τα τραύματα στο πισοειδές και το αγκιστρωτό οστό του αριστερού καρπού και στην πρόσθια άνω λαγόνια άκανθα παρουσιάζουν στενή και αβαθή εγκοπή σχήματος V...»

ΥΓ: Και ο cougr έχει δίκιο για τη λάθος διατύπωση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Να ρωτήσω για το μέλλον: τα ξέρετε επειδή τα έχετε συναντήσει αυτά; Ή υπάρχουν κάπου και δεν τα είδα;

edit: no worries, cougr, I did not ask for chit-chat... :)

Εγώ τα βρήκα σε άτλαντα ανατομίας, αν ο cougr τα ξέρει απ' έξω τότε hats off to him :-D :-D

Κυκλοφορεί κανένας καλός διαδικτυακά ή να αγοράσω έναν; Και ποιον θα πρότεινες;

Όντως, αν τα ξέρει απ' έξω, τι να πω; Και το δικό μου καπέλο βγάζω! :)

Δεν έχω βρει κάτι καλό στο Διαδίκτυο. Για να αγοράσεις, αποφάσισε πόσα μπορείς να διαθέσεις γιατί κυκλοφορούν πολύ αναλυτικοί άτλαντες (π.χ. αυτός) αλλά και αρκετά συνοπτικά εγχειρίδια (π.χ.) που μπορεί να σε καλύψουν.

nickel

Administrator
Staff member
Μια κι έμαθα κι άλλον έναν όρο, χωράει εδώ:

pisohamate ligament = πισαγκιστρωτός σύνδεσμος