Απλό. Αν γράψω κάτι εδώ, το ποστ μου θα είναι το υπ' αριθμόν 22. Ο διάμεσος των ποστ είναι το ποστ που αφήνει ένθεν και ένθεν ίσο αριθμό ποστ (11), ήτοι το ποστ υπ' αριθμόν 11,5. Το ότι δεν υπάρχει τέτοιο ποστ, είναι αντίρρηση ανάξια σοβαρής απάντησης. Μια σοβαρότερη αντίρρηση είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός αύξοντος αριθμού ο διάμεσος συμπίπτει με τον μέσο όρο. Όπως και να το πάρεις, καταλήγεις στο 11,5. Ναι, αλλά φανταστείτε ότι δεν έχουμε αύξοντα αριθμό αλλά αξιολόγηση, με κλίμακα βαθμολόγησης από το 1 μέχρι το 1.000. Ας υποθέσουμε επίσης ότι τα άλλα ποστ βαθμολογούνται με ένα μπιγκ ζίρο, ενώ το ποστ του τιτανομεγιστοτεράστιου κόουτς Χαρβάτη βαθμολογείται με 500 και το άφατης καλλονής δικό μου με 1.000. Μέσος βαθμός: [(20 φορές Χ μπιγκ ζίρο) + 500 + 1.000] / 22 = 1.500 / 22 = 68,18. Διάμεσος βαθμός: κατατάσσουμε τα ποστ κατά βαθμολογική σειρά και κοιτάμε ποιο ποστ αφήνει ένθεν και ένθεν 11. Απογοητευτικό αποτέλεσμα: το ανύπαρκτο ποστ υπ' αριθμόν 11,5 περικλείεται ένθεν και ένθεν από ζιροβαθμολογημένα ποστ, συνεπώς εικάζουμε ότι και το ίδιο είναι ένα ζίρο και μισό, ήτοι ζίρο. Η προσπάθεια του κόουτς και η δική μου να ανεβάσουμε την ποιότητα των ποστ διαμέσως ουδέν απέδωσε. Συμπέρασμα: καταγγέλλουμε μετά βδελυγμίας τον διάμεσο.