Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά ρίχνω ιδέες:
άμεση κράτηση (με την έννοια ότι βλέπουν το ξενοδοχείο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κάνουν κράτηση αμέσως)
ειδάλλως: δες-και-κλείσε
Υ.Γ. Με πρόλαβε ο Μαρίνος και έβαλε τον ορισμό, που αποδεικνύει λάθος τα δικά μου (τα αφήνω όμως). Τότε μάλλον μιλάμε για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας.
Μετά την παρέμβαση του Δόκτορος διορθώνω λοιπόν την προηγούμενη πρόταση σε «λόγο κρατήσεων προς επισκέψεις». Νομίζω αυτό που πρέπει να μεταφραστεί (ο τεχνικός όρος δηλαδή) είναι το look-to-book rate (ή ratio), όχι μόνο το look-to-book.
Ωχ... the plot thickens:Πολύ αναλυτική σχετική ενημέρωση εδώ.
Τουσέ.Για τη βελτίωση του ορθού λόγου ρωτήστε τον Δόκτορα.
Ή «καταρχήν κρατήσεων».[...] μαλλαλόγια μιλάμε εδώ μάλλον για λόγο δοκιμαστικών κρατήσεων προς πραγματικές.
Πάντως βλέπω (#8, #9) ότι δεν υπολογίζονται στο Look όλες τις επισκέψεις, αλλά μόνο τα αιτήματα κρατήσεων· μαλλαλόγια μιλάμε εδώ μάλλον για λόγο δοκιμαστικών κρατήσεων προς πραγματικές. Δλδ είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που κάνουν μεν την κράτηση στο σάιτ (για να δουν διαθεσιμότητα, τιμές, επιβαρύνσεις κλπ) αλλά τελικά δεν την επιβεβαιώνουν και δεν ολοκληρώνουν τη συναλλαγή, σε σχέση με εκείνους που τελικώς κλείνουν την κράτηση.
Την αναζήτηση διαθεσιμότητας την αναφέρει παραπάνω, διακριτά.Μήπως είναι «αναζήτηση διαθεσιμότητας προς κρατήσεις» (Number of requests to your booking engine per reservation made) αυτό για το οποίο μιλάς;
Την αναζήτηση διαθεσιμότητας την αναφέρει παραπάνω, διακριτά.
To κείμενο-οδηγός (που το διάβασα ήδη απ' όταν το λινκάρησες στο #8· δες το δικό μου #13) αναφέρει ότι υπάρχουν διάφορες συγκεκριμενοποιήσεις του L2B, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι (εκτός από το εντελώς γενικό conversion rate, παναπεί το Visitor-to-Book) όλες οι άλλες αφορούν συγκεκριμένα queries στον σέρβερ. Το δε κείμενο της Teknokraaft μιλά αποκλειστικά και μόνο για L2B που προέχεται από queries (και ορίζεται στη σύμβαση με την εταιρία του δικτύου GDS). Φρονώ αυτά (δλδ τα queries) είναι πράγματα που δεν αποδίδονται μ' ένα απλό «επίσκεψη»· αυτός που κάνει εδώ το look αλληλεπιδρά σε κάποιον βαθμό με το σύστημα κρατήσεων.