metafrasi banner

lodestone of Hercules called alyssos

nickel

Administrator
Staff member
Δεν ξέρω πώς τα γράφει το κείμενό σου, αλλά σου διόρθωσα δύο ορθογραφικά.

Από τρεις πηγές:

τῆς σιδηρίτιδος τῆς Ἡρακλείας, ἣν καὶ ἄλυσσον καλοῦσιν.

Τὴν ἄλυσσόν φασιν εἶναι τὴν ἡρακλείαν καλουμένην σιδηρίτην,

τὸ δ' ὑγρὸν ἔστω ἐλελισφάκου ἀφέψημα ἢ τῆς σιδηρίτιδος τῆς Ἡρακλείας, ἣν καὶ ἄλυσσον ὀνομάζουσι διὰ τὸ καὶ μόνην αὐτὴν ὠφελεῖν.

Που θεραπεύει από τη λύσσα, φυσικά.

MAKIS

New member
Όπως θα έχεις διαπιστώσει είμαι εξαιρετικά ανορθόγραφος ακόμη και στην αντιγραφή, φαντάζομαι αυτή είναι η ουσία της ανορθογραφίας.
Όμως αυτή τη φορά έτσι είναι γραμμένο.
http://www.jstor.org/discover/10.2307/1291502?uid=3738128&uid=2&uid=4&sid=21102649279673
Φαντάζομαι γνωρίζεις το σκάνδαλο με την jstor που πουλάει τις επιστημονικές εργασίες και στους συγγραφείς δεν δίνει τίποτα...

nickel

Administrator
Staff member
Μάκη μου, εγώ δεν μπορώ να πάω πέρα από την πρώτη σελίδα. Όπου δεν βλέπω τίποτα τέτοιο.
Για τους jstor δεν κάνω σχόλιο γιατί είμαστε σεμνό φόρουμ.

pidyo

New member
Μάκη μου, εγώ δεν μπορώ να πάω πέρα από την πρώτη σελίδα.
Γιατί, ποιος μπορεί; Κάθε χρόνο, έληγαν οι συμβάσεις με τους παρόχους και το Υπουργείο κάποια στιγμή κατά την άνοιξη, μετά από πολλά παρακάλια, έδινε τα λεφτά για τις επόμενες. Μεσολαβούσε λοιπόν συνήθως κάνα τρίμηνο χωρίς διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες με συνδρομή. Φέτος, οι περισσότεροι πάροχοι έκοψαν νωρίς την πρόσβαση, κατά τον Γενάρη και Φλεβάρη (και όχι Απρίλιο που λέει η Ρεπούση σε σημερινή συνέντευξη). Πιάσαμε Σεπτέμβριο και χρήματα δεν δόθηκαν. Μια χρονιά χωρίς έρευνα (η με δανεική έρευνα μετά από παρακάλια σε ξένους συναδέλφους να μας στείλουν τα άρθρα που ψάχνουμε).

MAKIS

New member
https://www.facebook.com/photo.php?...6808613.100874.333441153334697&type=1&theater

Από τη σελίδα Ο Πλανήτης μας στα όριά του
Πριν λίγο καιρό ανέβασα αυτήν τη φωτογραφία, μετά από λίγο καιρό χάθηκε!
Bradley Manning (φυλακή)
Edward Joseph Snowden (υπό περιορισμό)
Julian Assange (καταζητούμενος)
Aaron Swartz (αυτοκτονημένος)