Zann
Member
Αγαπητοί συνάδελφοι, τα φώτα σας!
Η βασική έννοια στο βιβλίο (τύπου self-help) είναι το listening (και listen, listener). Κάποιες φορές μπορεί να αποδοθεί περιφραστικά, άλλες είναι πιο δύσκολο και χρειάζεται η αφηρημένη έννοια. Η λέξη «ακρόαση» στα ελληνικά έχει πιο περιορισμένη έννοια, αλλά πώς σας φαίνεται η χρήση της στις παρακάτω αποδόσεις;
effective listening: αποτελεσματική ακρόαση; για να ακούτε αποτελεσματικά;
listening skills: οι δεξιότητές σας στο να ακούτε; ακροαστικές δεξιότητες; δεξιότητες ακρόασης;
Better Listening Workshop: Εργαστήριο Καλύτερης Ακρόασης;
listening mistakes: λάθη ακρόασης
My Listening Log: Το ημερολόγιο των ακροάσεών μου;;;
false listening: ψευδής ακρόαση
Myths of Listening: Μύθοι της ακρόασης
Κι έχω κολλήσει ειδικά στο «My Listening Log». Στο τέλος κάθε κεφαλαίου του βιβλίου υπάρχει τμήμα με αυτό τον τίτλο όπου ο συγγραφέας κάνει ανασκόπηση του κεφαλαίου, και δίνει ασκήσεις και συμβουλές στον αναγνώστη. Καμιά ιδέα;
Η βασική έννοια στο βιβλίο (τύπου self-help) είναι το listening (και listen, listener). Κάποιες φορές μπορεί να αποδοθεί περιφραστικά, άλλες είναι πιο δύσκολο και χρειάζεται η αφηρημένη έννοια. Η λέξη «ακρόαση» στα ελληνικά έχει πιο περιορισμένη έννοια, αλλά πώς σας φαίνεται η χρήση της στις παρακάτω αποδόσεις;
effective listening: αποτελεσματική ακρόαση; για να ακούτε αποτελεσματικά;
listening skills: οι δεξιότητές σας στο να ακούτε; ακροαστικές δεξιότητες; δεξιότητες ακρόασης;
Better Listening Workshop: Εργαστήριο Καλύτερης Ακρόασης;
listening mistakes: λάθη ακρόασης
My Listening Log: Το ημερολόγιο των ακροάσεών μου;;;
false listening: ψευδής ακρόαση
Myths of Listening: Μύθοι της ακρόασης
Κι έχω κολλήσει ειδικά στο «My Listening Log». Στο τέλος κάθε κεφαλαίου του βιβλίου υπάρχει τμήμα με αυτό τον τίτλο όπου ο συγγραφέας κάνει ανασκόπηση του κεφαλαίου, και δίνει ασκήσεις και συμβουλές στον αναγνώστη. Καμιά ιδέα;