metafrasi banner

lay your bet at around [1.4]

imar

New member
Καλησπέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο σημείο που σας παραθέτω. Ακολουθεί ολόκληρη η πρόταση: If you are wary of second half goals going in (when you don’t want them to), then generally speaking, if you back Under 2.5 Goals at [2.0] and the scoreline is 0-0 at the interval, then you can usually lay your bet at around [1.4].

"around [1.4]" αναφέρεται στην απόδοση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Καλώς όρισες, Imar.

Αφού λες ότι [1.4] είναι η απόδοση του στοιχήματος, γιατί σε προβληματίζει το you can lay your bet at around [1.4]; Δεν εννοεί "μπορείς να στοιχηματίσεις για απόδοση γύρω στο 1.4;

Υποθέτω ότι αυτά τα 1.4 και τα 2.0 που είναι μέσα στις αγκύλες, θα πρέπει να πάρουν μορφή ελληνικού αριθμού, σωστά; Δηλαδή, στοιχηματίζεις με απόδοση 1,4.
Edit: Λάθος, βλέπω ότι χρησιμοποιούν το ξένο φορμά στους αριθμούς, άρα 1.4, όχι 1,4.

imar

New member
Στην ουσία ρωτάω αν αναφέρεται στην απόδοση, με προβληματίζει το around.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ναι, από μια επίσκεψή μου σ' έναν ιστότοπο στοιχήματος, κατέληξα ότι μ' αυτόν τον τρόπο εκφράζεται η απόδοση. Νομίζω ότι το around το βάζει επειδή δεν σου λέει ακριβώς 1.4, σου λέει γύρω στο 1.4, μπορεί να είναι 1.35, μπορεί να είναι 1.43.

imar

New member
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο. Παρομοίως, πιστεύω ότι εννοεί "απόδοση", με μπέρδεψε καθώς σε αυτό το κείμενο αναφέρεται και στα γκολ με παρόμοιους αριθμούς, αλλά μάλλον εδώ εννοεί απόδοση.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Προσοχή: Δεν παίρνω όρκο ότι δεν εννοεί γκολ. Απλώς έτσι φαίνεται από τον ιστότοπο του στοιχήματος. Περίμενε λίγο να περάσει από δω κανένας που έχει παίξει και στοίχημα :)

Tην απόδοση εννοεί. Αλλά δεν εννοεί να στοιχηματίσεις υπέρ του συμβάντος, εννοεί να στοιχηματίσεις κατά του συμβάντος. Προφανώς πρόκειται για betting exchange και είναι άλλο το back και άλλο το lay (δες το λινκ). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα λέει ότι:
- Πριν αρχίσει το παιχνίδι έχεις βάλει στοίχημα ότι θα μπουν το πολύ δύο γκολ (under 2.5) με απόδοση 2.0.
- Στο ημίχρονο δεν έχει μπει κανένα γκολ και μπορείς να στοιχηματίσεις κατά του Under 2.5 (δηλαδή ότι θα μπουν 3 ή περισσότερα γκολ) με απόδοση 1.4. Αφού πλέον είναι πιο πιθανό το under απ' ό,τι ήταν πριν αρχίσει το παιχνίδι, είναι λογικό να έχει και χαμηλότερη απόδοση.

Lay your bet λοιπόν είναι να βάλεις ένα αντίθετο στοίχημα από το πρώτο σου. Προσοχή: όταν υπάρχουν τρία ή περισσότερα ενδεχόμενα, π.χ. στο 1Χ2, το αντίθετο του 1 δεν είναι το 2. Είναι το Χ2, δηλαδή ότι δεν θα συμβεί το 1.

Last edited by a moderator:

imar

New member
Όντως σύμφωνα με το termbase που έχω, lay σημαίνει ποντάρισμα κατά και back ποντάρισμα υπερ. Σύμφωνα με reference, lay your bet σημαίνει "ποντάρετε κατά τους στοιχήματός σας". Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη για να κατανοήσω ορισμένα πράγματα.

nickel

Administrator
Staff member
Μου προκαλείς δέος!

Μπορείς να καταλάβεις τι παθαίνω όταν μιλάς για χημεία. Και ο στοιχηματισμός είναι πιο εύκολη υπόθεση — έχει γεμίσει το διαδίκτυο στοιχηματάκηδες. Και οι γιαγιάδες παίζουν.

Καλωσόρισες, imar!