metafrasi banner

icehouse = παγαποθήκη, αποθήκη πάγου (καλυμμένος χώρος)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχω την εξής χρήση της λέξης:
Η ταινία εκτυλίσσεται γύρω στο 1930. Στην πολιτεία της Τζόρτζια, κάποιοι οργανώνουν κυνήγι αλεπούς, στα πρότυπα του βρετανικού εθίμου. Όταν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν, λένε ότι θα φέρουν την αλεπού "from the icehouse". Και σε λίγο εμφανίζουν μια αλεπού σε κλουβί. Λίγο μετά, καθώς τρέχει ένα αφηνιασμένο άλογο, λένε "it's heading to the icehouse", πάλι χωρίς να βλέπουμε για ποιο πράγμα μιλάνε.

Κανονικά, icehouse είναι αυτό, αλλά τι δουλειά έχει μια ζωντανή αλεπού στο παγοπωλείο;

SBE

¥
Μηπως απλώς ήταν καλύτερη αποθήκη απο το στάβλο ή το κοτέτσι;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ή «από το μούσκιο» ως υπερβολή και μαζί γενικευμένη έννοια κάποιου τόπου όπου φυλάμε κάτι;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όλα αυτά που λέτε εσείς σκέφτομαι κι εγώ, αλλά θα ήθελα κάποια επιβεβαίωση και δεν τη βρίσκω στο Γκουγκλ.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μα πιθανότατα ήταν κάποιο σπιτάκι όπου τον χειμώνα κρατούσαν τις παγοκολόνες και εκεί είχαν τώρα την αλεπού.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Νομίζω ότι το καλοκαίρι χρειάζονταν περισσότερο τις παγοκολόνες.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ναι, είναι μάρκα μπίρας αυτή, και επίσης στο Τέξας λένε τώρα icehouse γενικά τα conveniency stores.

Eudokia

New member
Υπάρχει περίπτωση να είναι ένας ανοικτός χώρος όπου σερβίρονται και ποτά και εκεί γίνεται ίσως εκεί:s η έναρξη και λήξη της εξόρμησης;:s

daeman

Administrator
Staff member
...
Τα ξεχάσαμε, ε; :) Βέβαια, από παιδί έχω να δω παγοπώλη, που άρπαζε μ' εκείνη την τεράστια κυρτή λαβίδα την παγοκολόνα και την άφηνε στο πανί στην αγκαλιά του πατέρα, να τη φέρει μέσα και να την τοποθετήσει στο ψυγείο:

pagopolis.jpg cyfeio.jpg Icebox_1.jpg

Το χειμώνα, είχαμε την ψύξη στο περβάζι και την κατάψυξη απ' έξω. Και πριν το ψυγείο πάγου, το φανάρι και τους πίθους στο κελάρι.

φαναρι.jpg

nickel

Administrator
Staff member
Φαντάζομαι ότι δεν θα το πεις παγαποθήκη, για να μη μείνουν και οι θεατές στο παραξένεμα. Αλλά ένα σκέτο αποθήκη δεν θα σε κάλυπτε;