bernardina
Moderator
Διαβάζοντας αυτό το μπλογκ, μου ήρθε και το σύνθετο "σαβουρομαζώχτρας".
Σωστόπουλος! Αν σε χωράει...
Θα το κάνω να χωρέσει :)
από τη γιαγιά μου είχα ακούσει πως νεμαζώνει πάλι ο γάντζος
Δεν θυμάμαι την ανεμαζώχτρα, απλά έχω διαβάσει γι’ αυτήν κάποιο δημοσίευμα του Μηνά Βαρδαβά του γνωστού μας Μήβα. Ήταν η μεγάλη καμπάνα του Αγίου Μηνά, η οποία τέτοιες μέρες που άνοιγαν τα σχολεία και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους χτυπούσε κάθε πρωί στις 8 παρά είκοσι και το απόγευμα, όσες μέρες γινόταν μάθημα 2 παρά είκοσι.
Μήπως το «σαβουροσυλλέκτης» είναι καταλληλότερο για τίτλο;
[...]Και να γράψεις στην υποσημείωση «Να 'ναι καλά η Λεξιλογία που μου τα 'χε έτοιμα, σερβιρισμένα».
Αυτοί είναι σίγουρα οι ρακοσυλλέκτες.Τότες, προς ολοκλήρωση της συσσώρευσης παρεμφερών όρων (pun intended) ας βάλουμε και το «picker»
-Pickers buy with the intent to flip for double what they paid. Hoarders buy and keep it forever. I used to hoard records. Now I'm a picker.
-Not to mention that Hoarders have a serious psychological condition that often times (at least when documented on the show) is considered a detriment to them, their family, and often times their physical health.
Pickers make a living off of searching through peoples stuff and flipping the valuable stuff they find for a profit. (από εδώ).
Ναι, μόνο ένα cake λείπει αποκεί μέσα. :scared:As far as hoarders go, this guy takes the cake.
https://www.youtube.com/watch?v=FqR_12qm94c
Εδώ το ονομάζουν και σύνδρομο του Διογένη και συλλεκτομανία, αλλά το περιορίζουν σε μοναχικούς ηλικιωμένους.
...
Εγώ, πάντως, που έμενα κοντά στον Άγιο Τίτο και πήγαινα δημοτικό στο σχολείο δίπλα από τον Άγιο, δεν θυμάμαι να με ανεμάζωνε με τις καμπάνες. (Με ανεμάζωνε η μάνα μου τα βράδια με φωνές που ακούγονταν σε ολόκληρη τη γειτονιά.)