metafrasi banner

Her Majesty the Queen in Right of Canada

Και πάλι από άδεια χρήσης:

© Copyright, HER MAJESTY THE QUEEN IN RIGHT OF CANADA, as represented by the Minister of Industry, Statistics Canada 1996. Digital Topographic Data produced under license from Her Majesty the Queen in Right of Canada, with permission of Natural Resources Canada.

Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια στάνταρ απόδοση γι' αυτό. Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει όντως να μεταφραστεί, καθώς σε αρκετές άδειες χρήσης έχω δει κατά καιρούς τμήματα που ο πελάτης θέλει να παραμείνουν αμετάφραστα. Βέβαια για το συγκεκριμένο δεν έχουμε κάποια σχετική διευκρίνιση.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κοίταξε εδώ.
The monarchy of Canada or the Canadian monarchy is a constitutional system of government in which a hereditary monarch is the sovereign and head of state of Canada,[3] forming the core of the country's Westminster style parliamentary democracy. The terms Crown in Right of Canada, Her Majesty in Right of Canada, or The Queen in Right of Canada may also be used to refer to the entire executive of the government of Canada.

Νομίζω ότι μπορεί να σημαίνει απλώς "Κυβέρνηση του Καναδά".

dipylos

New member
Μπέρδεγουεϊ. Όσα κράτη έχουν βασίλισσα την Ελισάβετ Β', και πριν από αυτήν τους Γεώργιο Στ', Εδουάρδο Η' και Γεώργιο Ε', βρίσκονται σε "προσωπική ένωση" των στεμμάτων, δηλαδή τα στέμματα αυτά ακουμπούν όλα στο ίδιο κεφάλι, ούτως ειπείν, από την εποχή του Statute of Westminster (1931) και μετά. Τα κράτη μεταξύ τους δεν έχουν άλλη νομική συνάρτηση, πλην των θεμάτων που εμπλέκονται με την βασιλική οικογένεια (διαδοχή κλπ). Από τότε που τα κράτη αυτά υπέστησαν αυτόν τον σχεδόν πλήρη νομικό διαχωρισμό, το κάθε στέμμα ονομάζεται έτσι (Crown in Right of the United Kingdom, Crown in Right of Australia κλπ). Δεν αποκλείεται στις αντίστοιχες πρεσβείες να έχουν μεταφράσει τον όρο στα Ελληνικά. Εγώ θα πρότεινα "το Στέμμα εν Δικαίω του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας" κλπ κλπ.

Σύμφωνα με τα συνταγματικά των κρατών αυτών, η κυριαρχία (sovereignty), αυτό που εμείς θα λέγαμε "λαϊκή κυριαρχία", ανήκει στον "Μονάρχη-εν-Κοινοβουλίω" (Sovereign-in-Parliament). Ο θεσμός αυτός αποτελείται από τον Μονάρχη, τα δύο κοινοβούλια (Λόρδους και Κοινότητες στη Βρεταννία) και το λαό, με τις παρουσίες του Μονάρχη και του λαού συνήθως νοούμενες όχι φυσικά, αλλά μεταφορικά: ο μονάρχης εκπροσωπείται από ένα σκήπτρο πάνω στην έδρα και ο λαός από τις ψήφους που εξέλεξαν τους βουλευτές.

Last edited: