metafrasi banner

fringe projection

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Fringes projection (Figure 1) consists in the projection of a network of fringes of different sizes onto the test area. The fringes are distorted according to the relief. After four data capture sequences, the height of each point is calculated and the software reconstitutes the three-dimensional profile of the investigational area.

Υποψιάζομαι ότι το κείμενο που έχω μπροστά μου δεν έχει τη σωστή μετάφραση, γιατί το γράφει «άσκηση πίεσης». Όπως το βρίσκω εγώ, έχει να κάνει με αυτήν την τεχνική. Κάτι σε τρισδιάστατη αποτύπωση σκέφτομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Τι λέτε εσείς;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πες αν σε καλύπτει η επόμενη περιγραφή (κροσσοί λέγονται στη φυσική αυτά τα λεπτά μακρόστενα πράγματα), ενώ ψάχνω να εντοπίσω το πρωτότυπο κείμενο με τις εικόνες του (από εδώ):

Στο παρακάτω σχήμα παρουσιάζεται η φωτογραφία των κροσσών ενός διαπερατού ολογράμματος, όπως επίσης και το στιγμιότυπο όπου το διαπερατό αυτό ολόγραμμα φωτίζεται και δημιουργεί στο χώρο το φανταστικό είδωλο του αντικειμένου που είχε ολογραφηθεί.

Εδιτ: Δυστυχώς, δεν μπορώ να εντοπίσω το πρωτότυπο βιβλίο για να δω τις εικόνες στις οποίες αντιστοιχεί το κείμενο. :(

nickel

Administrator
Staff member
network of fringes = δίκτυο κροσσών συμβολής
fringe(s) projection = προβολή κροσσών συμβολής

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό σε κάθε περίπτωση; Εννοώ ότι αυτό που ψάχνω είναι η απεικόνιση του δέρματος σε σχέση με την εφαρμογή μιας κρέμας αδυνατίσματος (φαντάζομαι πως ναι, αλλά είπα να ρωτήσω :))

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για διαφήμιση μετά από πριτιμπρά θα έλεγα όχι, αλλά δεν ξέρω τι θα χρησιμοποιούσαν σε αυτή την περίπτωση...

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όχι, είναι έγγραφο για κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητας.

nickel

Administrator
Staff member
Πάντως, και σε ιατρικό λεξικό που κοίταξα, αυτό βρήκα:

interference fringe = κροσσός συμβολής