metafrasi banner

flipper (σε φλιπεράκι) και arcade

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μα δεν είσαι ο μόνος :), αλλά ουφάδικα ονομάστηκαν μετά τους Space Invaders. Πώς θα μπορούσε πιο πριν;

pidyo

New member
Α, μα εγώ είμαι της εποχής του Τένις (Pong).

To Pong το πρόλαβα μόνο σε Ατάρι και κονσόλες για την τηλεόραση. Πρώτη φορά μαθαίνω πως υπήρχε και σε έπιπλο παλιότερα. :p

(Καιρό έψαχνα μια ευκαιρία να νιώσω -έστω λίγο- νεότερος από διαδικτυακούς συνομιλητές.)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
(Καιρό έψαχνα μια ευκαιρία να νιώσω -έστω λίγο- νεότερος από διαδικτυακούς συνομιλητές.)
Ε, να αρχίσω να σου γράφω για του Μπούκοβι την ομαδάρα, τότε! Και τον Γιούτσο που μπήκε στο τέρμα με την μπάλα στο στήθος στο 90', σαράντα μέτρα μπροστά μου... :) Ακούς εκεί Παπαστεριανός! :rolleyes:

SBE

¥
Καλά ρε δόχτορα, στο τέλος θα βγεις και δεινόσαυρος.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Καλά ρε δόχτορα, στο τέλος θα βγεις και δεινόσαυρος.
Να διορθώσω το ορθογραφικό σου (και να σπεύσω στις λεξιπλασίες): δεινόγαυρος.

bernardina

Moderator
Επειδή οι προλαλήσαντες με κάλυψαν απολύτως (ακόμα και στο δεινόγαυρος ;) ) το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω στο παρόν νήμα είναι αυτό:
All time classic, Pinball Wizard. Elton John, Roger Daltrey, Keith Moon και Pete Townshend. Με άλλα λόγια Tommy από το μακρινό 1975.

Zazula

Administrator
Staff member
Θα έλεγα, μάλλον 80s. Ουφάδικα χωρίς Space Invaders (1978), Phoenix (1980) --και Pacman (1980); :)
Δόκτωρ, ξεκίνησα την καριέρα μου στα ηλεκτρονικά το 1981, και ποτέ δεν τα πρόλαβα «ουφάδικα». Όταν άκουσα κάποιους παλιότερους (κι όχι συντοπίτες μου, βόρειους) να τα λένε έτσι, φαντάστηκα πως, αν ο όρος υπήρχε και τη δεκαετία του '80, τότε απλώς θα πρόκειται για άλλη μία διαφοροποίηση μεταξύ αθηναϊκού και βόρειου ιδιώματος.

Δόκτωρ, ξεκίνησα την καριέρα μου στα ηλεκτρονικά το 1981, και ποτέ δεν τα πρόλαβα «ουφάδικα». Όταν άκουσα κάποιους παλιότερους (κι όχι συντοπίτες μου, βόρειους) να τα λένε έτσι, φαντάστηκα πως, αν ο όρος υπήρχε και τη δεκαετία του '80, τότε απλώς θα πρόκειται για άλλη μία διαφοροποίηση μεταξύ αθηναϊκού και βόρειου ιδιώματος.

Όχι, ο όρος αυτός δεν νομίζω ότι πολυκυκλοφορούσε στον Βορρά. Μάλιστα εγώ πρώτη φορά τον είδα γραμμένο σε αθηναϊκά περιοδικά. Αν δεν με απατά η απύθμενη μνήμη μου, την λέξη αυτή εκστομίζει ανήλικος νεανίας στο Κόμιξ 158 (2001), στην ιστορία "Το Διαστημικό Τσίρκο" των Σέργιο Αραγονές και Μαρκ Εβάνιερ.

Όσο υπήρχαν τέτοια μαγαζιά (95; 97;), τα θυμάμαι ηλεκτρονικά, έτσι τα έλεγαν και μεγαλύτερα ξαδέρφια που είχαν ζήσει εφηβεία 80ς. Ουφάδικα τα έχω ακούσει μόνο στο Εκμέκ Παγωτό (από τις καλύτερες ελληνικές σειρές ever ΙΜΗΟ).

Pop culture reference (1991 περίπου):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jRUHlDvy7Ts#t=358s